MINISTARKA MATIĆ PORUČILA: Ulažemo maksimalne napore da pomognemo turističkom sektoru

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas to ministarstvo u okvirima svojih nadležnosti i mogućnosti, ulaže maksimalne napore kako bi se pružila podrška turističkom sektoru koji je najviše pogođen tokom pandemije.

RepublikaFoto: MEDIAM/Ilija Vuković
Tatjana Matić

- Predložena mera se odnosi na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku izdavanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije - rekla je Matić na sastanku sa predstavnicima udruženja turističkih agencija i Privredne komore Srbije (PKS).

Ona je podsetila da su osiguravajuće kuće "Triglav osiguranje", "Globos" i "Dunav osiguranje" izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja uslova za njihovo licenciranje i nastavak poslovanja, saopšteno je iz Ministarstva.

- Najvažnije je da preduzete mere budu ekonomski svrsishodne, kako bi se omogućilo održanje sektora do proleća sledeće godine, kada se, nadamo se, nastaviti da radi u punom kapacitetu - poručila je Matić.

Na sastanku koji je održan u Palati Srbija prisustvovali su pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnici Privredne komore Srbije, predstavnici udruženja turističkih agencija YUTA, URA, UTAS i ANTAS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading