IZBORI U AMERICI: I sudbina Srbije od njih zavisi

Autor: Blic, Republika

Vesti

03.11.2020

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da se američka politika prema Srbiji neće promeniti bez obzira na ishod današnjih predsedničkih izbora u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Entoni Godfri

- I demokrate, i republikanci snažno podržavaju obnavljanje i produbljivanje odnosa između naša dva naroda. Vašington pridaje značaj jačanju saradnje sa svojim starim prijateljem Srbijom i drago mi je što je američka administracija uspela da udahne novu energiju i da zamah procesu ekonomske normalizacije. Od toga se neće odstupati - rekao je ambasador Godfri.

On je ocenio da su prosperitet, demokratija i evropske integracije Zapadnog Balkana od presudne važnosti za zajedničku bezbednost.


- Svaki novi američki predsednik ima nove prioritete, ali od Drugog svetskog rata naša bezbednost i prosperitet su vezani za prosperitet naših saveznika u Evropi. Stoga, ne očekujem bitne promene spoljnopolitičkog kursa bez obzira na ishod izbora - smatra Godfri.

On je opisao američke izbore kao komplikovane, ali uzbudljive i dinamične i uporedio ih sa demokratskim bojnim poljem.

- Izborni glas je dragoceno, najmoćnije nenasilno oružje koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga iskoristiti - zaključio je američki ambasador povodom današnjih 46. predsedničkih izbora u SAD.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading