(VIDEO) Vučić: Odluka da odem na sahranu u Podgoricu je bila moja

Autor:

Vesti

02.11.2020

13:37 >> 14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima nakon posebne sednice Vlade Srbije posvećene Kosovu i Metohiji, BDP-u i koronavirusu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Govorili smo o tri važne teme, a to su: Kosovo i Metohija, rast stope BDP, i naravno situacija sa epidemijom kovida-19 - kaže Vučić.

On apeluje na građane da poštuju mere za suzbijanje koronavirusa, naročito na teritoriji Beograda gde je situacija sve gora.

- Moja molba kriznom štabu je da uvek imaju u vidu činjenicu da mi moramo da isplatimo plate, ali zdravlje je najvažnije i biće kako oni odluče - izjavio je.

Vučić se osvrnuo i na temu Zajednice srpskih opština i poručio Albancima da su se oni Briselskim sporazumu obavezali na realizaciju tog projekta.

- Oni su se obavezali na stvaranje ZSO ne pod uslovom bilo kakvog priznanja, već pod uslovom da se ispune stvari oko regionalne policije, participacije na izborima, sve što je pisalo u Briselskom sporazumu, i ne mogu da izmišljaju nove sporazume koji ne postoje - rekao je Vučić.

Na dijalog sa Prištinom, dodaje on, veliki uticaj imaju i izbori u SAD.

- Bajdenova politika nije naklonjena Srbiji, Trampova pobeda bi nam znatno olakšala situaciju - rekao je i zaključio da situacija u svetu nije povoljna za nas.

- Došli smo u situaciju da nam svi govore o kosovskom zavetu, i na kraju od kosovskog zaveta jedini koji ne priznaje Kosovo ostade veleizdajnik Vučić - kaže on, i nastavlja da "su oni u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost sve sami Obilići, kunu i proklinju, a oni koji se bore za Kosovo sve sami Brankovići.

Što se tiče bruto domaćeg proizvoda, Vučić tvrdi da Srbija ima najmanji pad u trećem kvartalu u Evropi.

- Prema projekciji MMF-a, u naredne tri godine, ukupan rast Srbije će iznositi, u najgorem slučaju, 10,2% - kaže on, i dodaje da druge zemlje u regionu imaju znatno manji rast, a u najgoroj situaciji je ubedljivo Crna Gora sa rastom od -3,3%.

Državljani Srbije će uskoro moći da uđu na teritoriju Albanije samo sa ličnom kartom, bez pasoša.

Predsednik je prokomentarisao i svoj odlazak na sahranu mitropolita Amfilohija.

- Odluka da odem u Podgoricu je bila moja. Hteo sam da odam počast velikom čoveku sa kojim se nisam uvek slagao, ali je naš odnos u poslednje vreme bio znatno bolji nego ranije. On je u dobrom delu Crne Gore podigao crkvu ni iz čega - poručuje Vučić, i dodaje da "on nikada nije tražio da govori na sahrani".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
lak

02.11.2020 13:44

Vucic se obraca nakon sednice Vlade.

lak

02.11.2020 13:48

Jako je vazno da se pridrzavamo mere koje propisuju epidemiolozi.

zoki

02.11.2020 13:58

Gradjani Srbija moraju dase dovedu ksvesti i da poštuju i pridržavaju se mera epidemiologa jar nas zdravsveni sistem je opterećen i nikome nije cilj da nam dodje do kolapsa u zdravsvu.

Jokićka

02.11.2020 14:00

Nažalost, situacija sa epidemijom koronavirusa se rasplansava u celoj Evropi. Na nama je da budemo odgovorni i da se pridržavamo mera kako ne bi dodatno opteretili zdravstveni sistem.