TAJKUN I ROĐAKA URNISALI PROJEKTE: Nastavak priče o haosu u PKB!

Autor:

Vesti

30.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što manje radiš, to više zaradiš. Zvuči nemoguće? Ne ako je u pitanju Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB), u kojoj zbog načina na koji njom rukovodi tajkun Vojin Lazarević caruje haos.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojin Lazarević

Dok se u firmi događa sve i svašta (propadaju projekti, izbijaju požari, radnici rade u uslovima nedostojnim čoveka), o čemu Srpski telegraf danima piše, Lazarević se nedeljama ne pojavljuje na poslu. Tačnije, kako kažu radnici, svrati tu i tamo.

Istovremeno, tajkun je zaposlio rođaku Bojanu Ječmenicu, koja mesecima ne dolazi na posao, već boravi u Podgorici.

- To možda i ne bi bio toliki problem da joj nije dao izuzetno visoku platu, a projekti koje ona radi su problematični i redom propadaju - objašnjava izvor našeg lista iz PKB.

Na sva pitanja koja smo mu poslali, pa, između ostalog, i na ona vezana za njegove nedolaske i Ječmenicu, Lazarević nam nije odgovorio iako nam je potvrđeno da ih je dobio.

Kako smo već pisali, arapski investitori koji su preko firme "Al dahra", koju su registrovali u Srbiji, kupili PKB ispunili su sve svoje obaveze. Čak su spremni i da u PKB ulože još mnogo novca. Ipak, sve njihove poslovne planove ometa način na koji tajkun Lazarević upravlja korporacijom.

Vrhunac je, kako su nam rekli radnici, bio požar koji umalo nije progutao veći deo PKB. Vatra je izbila u noći između 13. i 14. oktobra i da nije bilo prisebnosti i hrabrosti radnika koji su rizikovali živote da bi obuzdali plamen, dogodila bi se katastrofa.

Lazarević, međutim, uporno odbija da odgovori i na naša pitanja o bezbednosti u korporaciji i kako se sprovodi zaštita ljudi, žitarica i stoke. Lakše mu je bilo da proba preko drugih medija da se predstavi kao uspešan direktor u čijoj firmi teku med i mleko. Slike koje smo objavili (jednu puštamo i uz ovaj tekst) dovoljno pokazuju koliko je to tačno.

Pitanja bez odgovora

1. Ko je kriv za požar koji je izbio u noći između 13. i 14. oktobra?

2. Ko je i na koji način zadužen za bezbednost ljudi, opreme, životinja i uskladištenih žitarica u kombinatu?

3. Da li smatrate da ste, kao direktor, odgovorni za bezbednost i šta planirate da preduzmete da se situacije poput ove s požarom više ne bi događale?

4. Kako ste regulisali odnose i da li preuzimate obaveze koje je PKB imao prema penzionerima?

5. Da li svi zaposleni stranci imaju radne vize?

6. Da li je istina da sezonski radnici borave u nehumanim uslovima?

7. Da li se broj krađa smanjio i kako je rešeno obezbeđenje?

8. Da li je istina da sedmicama ne dolazite na posao i da svi projekti kasne s realizacijom?

9. Da li je istina da ste zaposlili rođaku Bojanu Ječmenicu, koja mesecima ne dolazi na posao, već boravi u Podgorici, iako ima izuzetno visoku platu, a projekti koje radi su problematični?

10. Da li je istina da vam je poslednju sistematizaciju radila osoba koja je izbačena s prethodnog posla zbog malverzacija, mobinga i nestručnosti (posedujemo izjave svedoka)?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading