PET DOKAZA DA TAJKUN MIŠKOVIĆ LAŽE O PAŠTETAMA!

Autor: A. VUŠKOVIĆ MARKOVIĆ - D. SIMIĆ

Vesti

11.03.2018

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", neće da prizna da su u njegovoj radnji u centru Beograda ("Juhor") prodavane paštete sa isteklim rokom trajanja, koje je proizvela njegova firma (takođe "Juhor").

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Miroslav Mišković

Umesto da se izvini građanima koje je doveo u opasnost, tajkun pokušava da se izvuče i preti tužbama.

Podsetimo, nakon poziva čitalaca koji su nam ukazali na to što se radi u "Juhoru" (posluje u okviru "Delte"), naša novinarka je 7. marta u pomenutoj prodavnici kupila ćureće paštete delikata čiji je rok istekao dva dana ranije, za šta ima i fiskalni račun kao dokaz.

1. AKCIJA POČELA NEDELJU DANA RANIJE

Cele nedelje koja je prethodila onoj u kojoj je "Juhor" prodavao paštete sa isteklim rokom trajala je akcija na kojoj su one prodavane za 9,99 dinara po komadu. Po tome se savršeno jasno vidi da su znali da im se bliži istek roka, a na akciji su tada nuđene i paštete drugih vrsta kojima rok ističe 12. marta. Kada je 5. marta seriji ćurećih pašteta delikata istekao rok, oni su nastavili da ih nude kupcima, samo na drugoj akciji (kupiš dve, treću dobiješ gratis), po ceni od 29,99 dinara za tri komada.

2. KUPOVINA I FISKALNI RAČUN

Novinarka Srpskog telegrafa kupila je tri ćureće paštete delikata kojima je rok istekao 5. marta u sredu 7. marta. Kao dokaz imamo fiskalni račun na kom se jasno vidi koja roba je kupljena. Naša novinarka spremna je u svakom trenutku i pred bilo kim da posvedoči šta je i kada kupila. Paštetu i račun dostavili smo inspekciji koja je pokrenula istražni postupak.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Pašteta i račun predati veterinarskoj inspekciji

3. SKLONILI ROBU ČIM SU DOBILI PITANJA

Kao što to nalažu pravila novinarske profesije, čim smo kupili u "Juhoru" paštete sa isteklim rokom, pozvali smo jagodinsku fabriku koja proizvodi i u svojim radnjama prodaje paštete delikata. Uputili su nas na Miškovićev "Delta holding", u čijem sastavu posluju. Njima smo mejlom poslali pitanja uz telefonski poziv u kom smo njihovu PR službenicu obavestili o svemu. Neposredno posle toga, a pre dolaska inspekcije u radnju, sporne paštete su sklonjene iz rafa, pored kase.

4. POKAZALI SAMO JEDAN VIDEO ZAPIS

Kako nam je rečeno u inspekciji, njihovim službenicima su u "Juhorovoj" prodavnici pokazali video-zapis od 4. marta, na kom se vidi kako radnici sklanjaju neke paštete u magacin. Simptomatično je, međutim, da im nijednog trenutka nisu ponudili da pogledaju snimke načinjene 7. marta. Zbog toga je Srpski telegraf zvaničnim dopisom od "Juhora" tražio da nam dostave sve što je snimljeno 7. marta i da nikako ne brišu te zapise. Na njima će se, naime, jasno videti šta i kada kupuje naša novinarka, ali i ko je potom iz rafa sklonio sporne paštete pre dolaska inspekcije.

5. INSPEKCIJA SVE NAŠLA U MAGACINU

Veterinarska inspekcija je posle prijave Srpskog telegrafa izašla na teren i u prodavnici "Juhor" pronašla sve paštete sa isteklim rokom u magacinu, gde su sklonjene nakon što smo poslali pitanja jagodinskoj fabrici i "Delta holdingu".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

12.03.2018 04:50

Paštete kojima je istekao rok su prodavali i u prodavnici Yuhora na senjačkoj pijaci. Dve su naplaćivali, a dve su davali kao poklon.