PRŠTALO U SKUPŠTINI! Martinović raskrinkao bivšeg Dverjanina: VI STE KOMUNISTA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.10.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i samostalni poslanik Vladan Glišić, polemisali su danas u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava Preloga zakona o ministarstvima, o Srbima koji žive van zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ/S. RADOVANOVIĆ/RTS
Aleksandar Martinović i poslanici SNS

Glišić, inače predsednik Dveri pre dolaska Boška Obradovića, je rekao da neće podržati Predlog zakona o ministarstvima, ne zato što je opozicioni poslanik, već zbog toga što nema ministarstva za dijasporu.

On je pohvalio to što će vlada u budućnosti imati ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i ministarstvo za brigu o selu, ali je naveo da je za poboljšanje situacije u tim oblastima potrebna korenita promena društva.


- Ne možemo živeti u jednom modelu radikalnog potrošačkog društva, surovog kolonijalizma koji ima sve najradiklanije oblike uništavanja našeg društva koji mi podržavamo, tako što svakog stranog investitora dočekujemo kao robovlasnika - rekao je Glišić.

On smatra da nije normalno to što Srbja nema instituacinalni okvir za komunikaciju sa dijasporom, zahvaljujući kojoj milijarde evra ili dolara dolaze u zemlju.

Martinović je rekao da ga malo čudi vokabular koji koristi Glišić, jer je, kako kaže, to vokabular Komunističke partije, odnosno Kominterne.

- Kolonijalizam, krupni kapital i tako dalje, to je jezik kojim se govorilo pre 50, 70 ili 80 godina - rekao je Martinović.

On ga je prijateljski posavetovao da se kloni te terminologije kojom se koristila i Demokratska stranka, navodeći da je to terminologija onih koji su politički propali.

- Ne da nisu uspeli na izborima, nego su zbrisani s političke scene Srbije zato što su ubeđivali građane da ne vide ono sto zaista postoji. Vučić otvori jednu fabriku, a oni kažu: ma, to nije ništa. Otvori deset, a oni kažu: ma, to nije ništa.... - rekao je Martinović.

Istakao je da će nova vlada biti vlada kontinuiteta i da će SNS insistirati na tome.

Martinović je ukazao i da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo toga uradio za Srbe u dijaspori i da je posle dugog niza godina ponovo vratio u spektar političkog interesovanja položaj srpskog naroda u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading