REPUBLIKIN RETROVIZOR: Užasan zločin u Obrenovcu, korona divlja u Francuskoj, a "Orlovi" žale za već osvojena 3 boda u Istanbulu!

Autor: Republika

Vesti

18.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba sa koronom u Srbiji se nastavlja. Brojke rastu, a Krizni štab donosi nove mere u skladu sa situacijom. Osim toga, protekle nedelje je otkriven monstruozan zločin u Obrenovcu, dok su oči ljubitelja sporta bile uprte u utakmicu Srbija-Turska. Na svetskoj sceni i dalje je glavna tema koronavirus - Francuska je trenutno najkritičnija.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Poslednji korona presek u Srbiji pokazuje da se situacija pogoršava i da je krajnje vreme da se preporuke stručnjaka shvate ozbiljno kako ne bismo došli u tešku situaciju kao neke zemlje u regionu.

Brojke od juče pokzuju da je za 24 staa registrovano 227 novih slučajeva zaraze, a da je preminulo dvoje ljudi. 

Zbog zahuktavanja virusa, zasedao je i Krizni štab koji je doneo 4 nove mere...

KLJUČNE ODLUKE KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB

1. Maske su obavezne i na otvorenom

2. Loklanim samoupravama zabranjuje se da izdaju bilo kakve dozvole za organizovanje događaja

3. Uslužni objekti dužni su da imaju odgovorno lice za spovođenje mera unutar objekta

4.Arena od ponedeljka postaje ponovo kovid bolnica

RepublikaFoto: Facebook

OTKRIVEN MONSTRUOZAN ZLOČIN U OBRENOVCU: Iskasapio partnera, pa ga bacio u bunar

Jezivo ubistvo 30-godišnjaka Aleksandra Ranđelovića, koje je otkriveno prošlog petka, dogodilo se još u aprilu ove godine, kada ga je drogirani R. V. (34) iskasapio i bacio u bunar dubok 13 metara i zakopao ga ciglama u selu Konatice kod Obrenovca, saznaje Srpski telegraf.

Policija je za zločin navodno saznala od cimera ubice sa kojim je boravio u zatvoru, a koji je uhapšen još pre nekoliko meseci zbog drugog krivičnog dela. Pred prošli vikend više policijskih patrola uputilo se u Konatice da traži bunar smrti nakon što im je R. V. ispričao kako je usmrtio Ranđelovića, stanodavca i emotivnog partnera. U razotkrivanju zločina policiji su, prema saznanju Srpskog telegrafa, pomogle majka i ćerka M. F. i I. F., koje su bile bliske s ubicom i znale su za njegovo kretanje po selu dok je živeo tu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

FRANCUSKA NA KOLENIMA PRED KORONOM: Proglašeno vanredno stanje, virus van kontrole

U Francuskoj je u poslednja 24 časa zabeleženo 25.086 novih slučajeva zaraze korona virusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od posledica kovid-19 preminule su 122 osobe, dok je taj broj juče iznosio 88, javlja Rojters.

Rekordan broj novih slučajeva zabeležen je u četvrtak kada je bilo 30.621. U Francuskoj je od početka pandemije zabeleženo 834.770 slučajeva korona virusa, a preminulo je 33.303 ljudi.

FUDBALSKA DRAMA U ISTANBULU: "Oorlovi" izgubili već osvojena tri boda?!

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je u Istanbulu sa Turskom u okviru 4. runde Lige nacije rezultatom 2:2 (0:1).

Golove sa našu selekciju postigli su Sergej Milinković-Savić u 22.minutu i Aleksandar Mitrović iz penala u 49, dok su bod domaćima doneli Čalhanoglu u 57. i Tufan u 76.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading