SAGA SE NASTAVLJA! Nestorović poručio: Zovite me POMAHNITALI DOKTOR, ali ovo je dovoljan DOKAZ!

Autor: Republika

Vesti

17.10.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović ne želi da odustane od javnog iznošenja svojih stavova uprkos tome što ga mnogi napadaju, pa čak nazivaju i "pomahnitalim"!

RepublikaFoto: TV HAPPY/printskrin
Branimir Nestorović

Nakon što je na fejsbuku podelio tekst u kom se može pročitati da maske nisu toliko delotvorna zaštita od koronavirusa koliko se priča i da se Amerikanci uprkos tome što redovno nose maske ipak zaražavaju, on je izazvao veliku buru u javnosti.

Bio je čak i na meti nekih medija koji su osudili njegov potez, a sada je dr Nestorović objavio još jedan naučni tekst na temu nošenja maski tokom epidemije, pa se čini da on ne namerava da promeni svoj stav, a čak je odgovorio i onima koji ga kritikuju:

- Kako neko reče "pomahnitali" dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan "maske za sve za covid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu" - napisao je on. 

 

Kako neko reče “pomahnitali” dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan “maske za sve za covid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu”.

Posted by Branimir Nestorović on Friday, October 16, 2020

 

Inače, poznato je da je dr Nestorović samoinicijativno napustio Krizni štab, zbog, kako je objasnio, činjenice da mu je dosadilo da bude "crna ovca".

Njegove tvrdnje u suprotnosti su sa zvaničnim preporukama, pa je očekivano da postoji deo javnosti koji osuđuje ovakve njegove istupe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Deka

17.10.2020 17:50

On je otkačeni doktor. Samo stavlja primedbe a ništa nam ne pomaže kako da se branimo.

Odgovori 22 16
nele

21.10.2020 12:19

@Deka - Za razliku od kriznog staba koji ti daje laznu nadu da ce ti maska pomoci i time ugrozava zdravlje ljudi koji se uzdaju u maske, Nestorovic iznosi dokaze da maske ne pomazu. Znaci, gde god isao, sa maskom ili bez, sa kim god se susreo si u mogucnosti da se zarazis. Ostaje ti fizicka distanca i pranje ruku.

Rajcen

18.10.2020 07:36

Radim u školi, nose svi maske, prskamo se alkoholima i asepsolima ko blesavi i deca ne dođu u školu zbog stomačnog virusa, običnog virusa i slično. Roditelji tvrde da su viruse deca donela iz škole. Ako je zaista tako, onda maske ne vrede mnogo.

Odgovori 5 21
Ma da

18.10.2020 09:10

Verovatno mu je sledeća izjava da je Medicinski fakultet glupost, a da medicinu treba učiti sa Interneta.

Odgovori 22 6