Šiptarski lobista Voker ne može očima da vidi Vučića: Smeta mu što ga predsednik i dalje pominje

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

10.10.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/srpskinezavisniportal

Vilijem Voker

Voker za BBC na srpskom tvrdi da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje pominje i to sa netačnim informacijama, za koje, kako kaže Voker, i Vučić "zna da nisu tačne jer on zna šta se dešavalo na Kosovu i u Račku", i dodaje da ga to iritira.

Voker, koji je ostao upamćen po događajima u selu Račak na KiM, kada je ustvrdio da su srpske snage masakrirale više desetina albanskih civila, što je ubrzalo pripreme za agresiju NATO-a na SRJ, kaže da Vučić možda misli da on promoviše Veliku Albaniju, ali da to nije pitanje koje ga interesuje.

Voker Vučiću prigovara što govori o etničkom čišćenju i aludira na to da bi Albanci na KiM mogli da ponove pogrom nad Srbima iz 2004. godine, a istovremeno se zalaže za dobre odnose sa Prištinom.

Voker je takođe rekao da nije bio pristalica bombardovanja Jugoslavije, već da se zalagao za kopnenu intervenciju i izneo mišljenje da Kosovo nikad neće ponovo biti deo Srbije.

I dalje tvrdi da njegovi potezi na KiM nisu bili pogrešni i žali se što je Beograd jedino mesto na svetu gde, kako kaže, ne može da ode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Mily

10.10.2020 10:46

Vucic niti spominje Vokera, niti ga optuzuje za bilo sta, jer je prezauzet vodjenjem sopstvene drzave i naroda! Svakome neka je na cast ucinjeno (ne)delo!

Maja

10.10.2020 10:48

Na Vokerovim rukama nalazi se krv brojnih, nevinih pripadnika Srpskog naroda!

Stefan

10.10.2020 10:48

Vilijam Voker je dokaz da iza svakog velikog zlocina stoji velika laz. Kao sto je iza velikog zlocina NATO bombardovanja Jugoslavije stajala velika laz Racka, tako sada vidimo da sve ono sto se govorilo o Srbiji, njenoj navodnoj krivici za NATO agresiju, zaista je velika laz. Vilijam Voker sada je to dokazao onima koji nisu znali i mislim da je vreme da cujemo jedno veliko i iskreno IZVINI.

Saša

10.10.2020 11:00

Vokeru, tvoje zlo nećemo zaboraviti nikada i podsećaćemo te na na njega do sudnjeg dana.