"SRBIJI PARE OD EU TEK KAD MI DOĐEMO NA VLAST": Sraman zahtev Đilasa, Lutovca i Ponoša Oliveru Varheljiju

Autor:

Vesti

10.10.2020

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija ili bar onaj njen deo predvođen liderima SSP Draganom Đilasom, DS Zoranom Lutovcem i NS Vukom Jeremićem više i ne krije da svaku priliku koriste da nanesu štetu državi. Naprotiv, oni se hvale da su na sastanku s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem tražili da EU stopira investicioni paket i praktično ne da ni evro od devet milijardi, koliko je namenjeno regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Varhelji

Potpredsednik NS Zdravko Ponoš otvoreno je rekao Varheljiju da bi realizaciju planiranih investicija EU od osam milijardi evra za zapadni Balkan trebalo usloviti napretkom u ključnim oblastima evropskih integracija jer bi, bar što se tiče Srbije, "taj novac mogao biti uludo potrošen".

- Ako bi se taj novac dao bezuslovno, a mi se nadamo da neće, i skrenuli smo pažnju da to tako ne bi trebalo da bude, onda bi to izgledalo kao bezuslovna podrška režimu u Srbiji - rekao je Ponoš, sugerišući da pare treba da čekaju njihov dolazak na vlast.

IZ PETNIH ŽILA

Očigledno se, tvrdi član Predsedništva SNS Vladimir Orlić, upiru iz petnih žila da nanesu štetu državi sabotiranjem investicija EU i kampanjom protiv sopstvene zemlje.

- Isto kao što rade i svim pojedinačnim investitorima koji u Srbiji zaposle ljude, a bivši režim na njih reži i tera ih odavde. Kad takve stvari rade javno, sama pomisao na pitanje šta tek rade iza zatvorenih vrata izaziva jezu i gađenje. Ni svetska istorija beščašća ne pamti bednike poput Đilasa, Lutovca, Ponoša i ostatka kartela iz bivšeg režima, uvek spremnih da rade protiv sopstvene zemlje i naroda. Pa još i da se javno hvale takvim bezumljem - kaže Orlić za Srpski telegraf i dodaje:

- Puni ponosa na ono što su uradili ovi bednici se hvale: da su na sastanku sa komesarom Verheljijem tražili da EU ne daje Srbiji novac za nove investicije, dok nekakvi zahtevi bivšeg režima ne budu ispunjeni. U očima političkog taloga, etalona za rad protiv sopstvene zemlje i naroda, sinonima za suludi sebičluk i potpunu pokvarenost: Srbiji ne treba ni novac ni investicije ni bilo kakav život uopšte ako oni nisu na vlasti? Bilo je na ovom svetu svakakvog političkog i ljudskog šuta, ali ovakvih poput Đilasa, Lutovca, Ponoša i njihovih saučesnika teško da će biti ponovo.

ZA ČETIRI GODINE

Direktor Centra za globalizaciju Dejan Miletić kaže za Srpski telegraf da je potez opozicije katastrofalan i sraman:

- To je autodestrukcija najvišeg nivoa. I njihova deca i unuci bi trebalo da žive u Srbiji. Umesto da doprinose razvoju Srbije, oni to sabotiraju.

Varhelji je, inače, kazao da bi region i Srbija prva sredstva iz paketa EU mogli da očekuju 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading