STANARI ZGRADE U ZEMUNU OGORČENI: Obradović iz "Obraza" nas TERORIŠE!

Autor: S.A.

Vesti

08.10.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanari zgrade u Ulici Rabina J. Alkalaja broj 1 u Zemunu požalili su se na upravnika ove stambene jedinice Mladena Obradovića, istaknutog člana Obraza.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Mladen Obradović

Kako oni tvrde, Obradović već duže vreme samoinicijativno popravlja zgradu kojoj popravke uopšte nisu potrebne.

- Zgrada je pod zaštitom Zavoda za žaštitu spomenika kulture od koje Obradović nije dobio dozvolu niti da obija fasadu niti da popravlja krov - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Obradović koji je poznat po rasnoj diskriminaciji zbog koje je i bio osuđivan, namerava da iz zajedničkih prostorija izbaci romsku porodicu koja već 40 godina živi tu.

- To su uzorni građani koji već 40 godina žive u zgradi - ogorčen je sagovornik Republike.

 

 

 

On ističe da su stanari rešili da stanu ka kraj bahaćenju jednog huligana i odbrane svoje domove pa će podneti zahtev za njegovu smenu pravnom zastupniku.

- Mi smo pokrenuli inicijativu da ga smenimo zato što je bezobrazan i neodgovoran i radi šta njemu pada na pamet. Obija fasadu bez dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pada nam crep sa krova. Sve to radi u cilju da nas natera da platimo nenormalnu cenu od 30.000 evra za popravku krova - žali se stanar zgrade.

Prema rečima starijeg stanara, Obradović pokušava da im uzme što više novca da bi jedan dobar deo otišao i u njegov džep.

- Mi ne damo da se izvode radovi, danas u jedan idemo kod pravnog zastpunika da ga smenimo to možemo i većinom glasova ali želimo sa pravnim zastupnikom - navodi stanar.

Ko je Mladen Obradović

- rođen 1980.
-  1999. postaje član Obraza
-  2003. izabran za predsednika glavnog odbora i glavnog sekretara Otačastvenog pokreta Obraz
- 2014. Apelacioni sud ga osudio na četiri meseca  kućnog zatvora
- lomio grad na julskim demonstracijama
- 2012. Ustavni sud zabranio rad Obraza 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading