Srpska liga: Ministar Stefanović postavio jasnu strategiju MUP-a

Autor:

Vesti

02.10.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Retrospektiva rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u poslednjih šest godina na najbolji je način pokazala koliko je srpska policija podigla svoj ugled u javnosti u tom periodu, ali i napredovala, počev od obučenosti, profesionalizacije i bolje opremljenosti, do uvođenja jasne strategije koja je pravovremeno postavljena zahvaljujući incijativi i predanosti ministra Nebojše Stefanovića", izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), dodajući da se "dobri rezultati Ministarstva najpre primećuju u smanjenju stope kriminaliteta u Srbiji, uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnog terorizma".

RepublikaFoto: Srpska liga
Aleksandar Đurđev

- Pohvalno je što se uporedo sa tehnološkim razvojem, nabavkom nove opreme i vozila, radilo na konstantnom usavršavanju policijskih službenika i ozbiljnoj kadrovskoj politici koja je dovela do povećanja broja zaposlenih, o čemu svedoči i podaci, prema kojima je od 2014. godine do prve polovine 2020. godine u radni odnos primljeno 5.278 novih policajaca, čime je bezbednost zemlje podignuta na još viši nivo – ističe Đurđev.

- Osim brige o zaposlenima, Ministarstvo unutrašnjih poslova, predvođeno ministrom Stefanovićem, uložilo je značajna sredstva u izgradnju regionalnih centara za vanredne situacije, novih policisjkih zgrada i renoviranje postojećih širom Srbije, čime su još više poboljšani uslovi rada pripadnicima MUP-a, ali i prijema građana – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading