VUČIĆ RASKRINKAO IZMIŠLJOTINE IZ TAJKUNSKIH MEDIJA: Lažovi, odvedite me na jedan plac mog brata

Autor:

Vesti

25.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj brat nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je posle svečane promocije dve nove policijske klase na Makišu direktno odgovorio na napade kojima je izložena njegova porodica.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Navodeći da kolaju neistine na račun njegovog brata Andreja da po Vojvodini kupuje zemlju, čitave latifundije, Vučić je rekao da nema problem da sve koji to pričaju nazove lažovima:

- Odvedite me, vi lažovi iz medija, bilo gde i pokažite mi jedan plac mog brata. Naravno, nećete me odvesti nigde jer ne postoji.

MILION LAŽI

Prema njegovim rečima, "oni političari koji lansiraju te priče polaze od sebe i od onoga šta bi oni radili da su u prilici, i to projektuju na druge normalne i poštene ljude koji samo hoće napredak Srbije".

- U pojedinim tajkunskim listovima govori se da je moj brat vlasnik svog zemljišta u Vojvodini, da kupuje latifundije, a on nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini - precizirao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Andrej Vučić

Istakao je da njegovi politički protivnici polaze od sebe jer, dodaje, znaju šta su radili dok su bili na vlasti i sada zamišljaju kako bi oni krali.

- Jedna od milion laži za koju su mislili da, ako je hiljadu puta ponove, može da prođe. I onda to kako bi oni krali projektuju na neke druge, pristojne ljude - zaključio je Vučić.

Vučić: Političari koji lansiraju te priče polaze od sebe i od onoga šta bi radili da su u prilici

DEKANTER, NE BUTELJKA

Predsednik se osvrnuo i na neistine koje se objavljuju vezano za sporazume postignute u Vašingtonu u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa. Vučić je rekao i da oni koji su napisali da je "prazna buteljka" od predsednika Donalda Trampa zasenila sve američke investicije ne znaju ništa ni o vinu niti o bilo čemu i da imaju samo bes i mržnju jer ne mogu da ga pobede.

- Stručnjaci treba da znaju da se posuda zove dekanter, a ne buteljka. Tu sipate vino, onda vino počne da diše i uvek se to poklanja baš u takvoj formi kako je meni poklonjeno sa natpisom da dolazi iz predsedničke rezidencije iz Kemp Dejvida. Reč je o veoma lepom dizajniranom dekanteru i zahvalan sam i predsedniku Trampu i Adamu Boleru - istakao je šef države.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Časno zanimanje, stali uz svoju državu

Obraćajući se polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku, predsednik države poručio je da će država nastaviti da poboljšava životni standard pripadnika MUP, a mladim policajcima da su oni budućnost, u uverenju da mogu mnogo da urade za svoju zemlju. Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje jer su stali uz svoju državu.

- Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati poverenja, ali nećete biti omiljeni. Kada budu vikali - idite na Kosovo, oni koji ne znaju ni na mapi da ga pronađu, i kada budu vikali uvredljive parole samo zato što obavljate svoj posao, znajte da radite najbolje za svoju državu i Srbiju - poručio je predsednik.

Kako je rekao, neki ljudi imaju samo bes i mržnju što su nesposobniji i što ne mogu da ga pobede i što im ništa posle milion laži ne prolazi.

Ocenio je da kontradiktorna pisanja o spoljnoj politici Srbije pokazuju koliko je naša zemlja slobodna i suverena i istakao da je na to posebno ponosan.

Važan razgovor sa Erdoganom

Predsednik Srbije rekao je da putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Ne moram da kažem koliko su važni razgovori s turskim predsednikom - naveo je Vučić.

Pregovori pod okriljem EU

Upitan da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzmu pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao. Istakao je, međutim, da se pregovori odlukom Ujedinjenih nacija i vode pod okriljem EU.

- I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj veri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU - naveo je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Nezaobilazna tema ZSO

Prema rečima predsednika Vučića, Beograd je spreman za razgovor sa Prištinom u Briselu, a Zajednica srpskih opština je nezaobilazna tema.

Inače, sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, planirana za 28. septembar u Briselu, dovedena je u pitanje zbog odbijanja Prištine da razgovara o ZSO.

Prvi put o podeli Gazivoda

Prvi put se govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resursa jezera Gazivode, što je dobro za Srbiju jer bi svakako trebalo da Srbi, sa KiM i iz centralne Srbije imaju više koristi od tog jezera, izjavio je predsednik Srbije. Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još ne predlaže ništa jer tek treba da uradi studiju izvodljivosti da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

- Svaki dan čitate potpuno kontradiktorne stavove, jedni me napadaju i kažu imamo loše odnose sa SAD, sutradan me napadnu zato što imamo dobre odnose sa Amerikom, jedan dan me napadaju, kažu da smo sluge EU, sutradan kažu mi smo ti koji previše antagonizama imamo sa EU. Jedan dan kažu da smo ruske marionete, drugi dan kažu da nam je loša saradnja sa Rusijom. Kako god okrenete, to pokazuje samo koliko je Srbija nezavisna, slobodna i suverena zemlja - poručio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Miladinko

25.09.2020 07:29

Sve sto neuspeli pokusaji djilasovih medija da vrate Srbiju u vreme njegove vladavine.

Biljana

25.09.2020 07:29

Stvarno je već više degutantno kako opozicioni mediji vrte jedne iste laži o predsednikovoj porodici, plasiraju laži bez ikakvog dokaza i onda kad im Vučić oidgovori oni se uvrede zato što im je odgovorio i oni uvek ispadnu budale pred narodom

Boris

25.09.2020 07:32

U laži su kratke noge. To nikako da shvate pojedinci iz tajkunskih medija i opozicije.

BozaB

25.09.2020 07:49

Lazima napadaju a svesni su da im to nece doneti nista.