ĐORĐEVIĆ JE BIO ZAUZET ŠUROVANJEM SA ĐILASOM: Aleksandar Marković opleo po kumu najvećeg tajkuna u srpskoj politici

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.09.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Marković, član GO SNS i narodni poslanik kaže da su politički saborci Mlađana Đorđevića bili akteri i nemi posmatrači svih akata protiv bezbednosti Srba na KiM i onih kojima je smanjen suverenitet Srbije na toj teritoriji.

RepublikaFoto: Lična arhiva
Aleksandar Marković

U saopštenju koje je dostavljeno medijima iz Informativne službe SNS Marković navodi da je upravo zbog toga Đorđević verovatno i pomešao pokrete, stranke i saveze kojima pripada, pa je tako "izgleda pomešao je i Aleksandra Vučića sa svojim Draganom Ðilasom, Borisom Tadićem i Vukom Jeremićem".

- Da li treba uopšte podsećati da su upravo u vreme dok su oni bili na vlasti kosovski Albanci proglasili su jednostranu nezavisnost. Možda je Mlađan Ðorđević bio zauzet savetovanjem kuma i poslovnog partnera Dragana Ðilasa oko umnožavanja miliona na računima Dajrekt medije, te u to doba nije stigao da posavetuje svog šefa Borisa Tadića kako da odbrani Kosovo i Metohiju - navodi Marković.


Dodaje da su upravo Tadić i Jeremić postavili katastrofalno pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti proglašenja takozvane kosovske nezavisnosti, koje Albanci i danas slave u Prištini, a potom premestili pregovore o KiM iz UN, gde je Srbija imala veće šanse zbog broja članica koje nisu priznale takozvano Kosovo, u EU gde je situacija za našu zemlju bila daleko nepovoljnija.

Zajedno sa Borkom Stefanovićem u Briselu su, kaže, ispregovarali kosovski pečat, carine i granice između centralne Srbije i naše južne pokrajine.

- Za SAD sa Srbijom u to vreme nije imalo šta da se priča, za njih je kosovska nezavisnost bila gotova stvar - tvrdi Marković te dodaje i danas Ðorđević deli lekcije, pokušavajući da se negde nekome dodvori, ne bi li opet savetnikovao.

Za razliku od njega i njegovih kumova i šefova, predsednik Aleksandar Vučić vodi odgovornu politiku u kojoj brine jedino i isključivo računa o interesima sopstvenog naroda, kaže Marković i navodi da je zahvaljujući Vučiću Srbija danas sagovornik i za SAD i za Rusiju, EU i Kinu.

- I za dobrobit našeg naroda nije mu teško ni da sedi na hoklici i to narod u Srbiji odlično razume, jer se odavno umorio od velikih reči, a zapravo velikih prevara, foteljaša iz današnje opozicije - zaključio je Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading