Lončar: Vučić izvukao izgubljenu situaciju iz zapećka

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.09.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nazvao je večeras sporazum u Vašingtonu "hirurški preciznim", ocenivši da on predstavlja ogroman uspeh i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da "apsolutno izgubljenu situaciju izvuče iz zapećka", stavi na sto, bude gost predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući i da ga Tramp sasluša.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Lončar je za TV Pink rekao da je "juče, prekjuče i danas bilo prelepo biti Srbin i građanin Srbije".

On je naglasio da, iako je nekima izgleda da je lako biti gost predsednika najmoćnije zemlje na svetu, to nije tako i to nije nešto što je "palo sa neba", već je moralo mnogo da se radi da bi se to dogodilo.

Ukazao je da je mnogo grešaka napravljeno u prošlosti i istakao da je sve što je Vučić uradio u poslednja dva dana bilo "hirurški precizno".

On je ocenio da su građani Srbije ponosni što imaju takvog državnika koji vodi računa o njima.

 

- Ovo je ogroman uspeh. Nadam se da će svi građani Srbije nastaviti da daju podršku. Ovo je samo jedan korak ka onome što morate da uradite kako biste ispravili sve greške koje su napravljene - rekao je Lončar.

On je dodao da su oni koji su pravili greške zaćutali.

- Oni ne mogu da smisle šta bi zamerili ovoj hirurški preciznoj akciji i hirurški preciznom sporazumu, gde je Srbija prošla maksimalno dobro, i izgubila što manje, a dobija što više. Vidimo jednu neprijatnu tišinu, oni više nemaju ni ideju zašto da napadnu i kako da napadnu - rekao je Lončar.

 

On je pozvao građane da budu jedinstveni jer je, kako je naveo, jedino tako moguć uspeh.

- Vidite kako ljudi prolaze kad nemaju jedinstvo u zemlji. Građani Srbije su shvatili da ovo možemo da rešimo na najbolji način samo ako budemo jedinstveni i damo podršku rukovodstvu, posebno predsedniku, koji je, po zna koji put, pokazao da tačno zna šta radi i na kraju pokazao rezultat - rekao je Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading