Vučić: Postigli smo odličan sporazum, važno je da mislimo na budućnost

Autor:

Vesti

05.09.2020

16:42 >> 17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan onim što je potpisano u Vašingtonu i da Srbija u skorijoj budućnosti neće dobiti ovako dobar sporazum.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Gostojući na televiziji Pink, predsednik Srbije je rekao da će potpisani sporazum doneti bolje prilike na Balkanu.

- Mi smo postigli odličan sporazum koji će doneti bolje prilike na Balkanu. To je budućnost, ta budućnost mora da bude mir - rekao je Vučić.

 

 

 

Bolja ekonomija

Govoreći o trećoj tački o izgradnji puta Beograd - Priština, železničke veze između Niša i Merdara, Priština i Merdara, Vučić je istakao da će međunarodna razvojna američka korporacija imati puno prisustvo u našoj zemlji.

- To smo samo mi dobili, to niko nije dobio.

- Ovo je velika novost za nas. Ovo će pomoći daljem izgledu povećanja našeg kreditnog rejtinga. To je za nas ogromna stvar jer ćemo omogućiti da ljudi ne gube posao i podsticati nove strane investicije - rekao je Vučić.

Najveća greška u vezi Kosova

Na pitanje novinarke Maje Uzelac da predsednik objasni sa kim smo mi potpisali sporazum, predsednik Srbije je objasnio da smo mi suštinski "razmenili pismena sa SAD" i ukazao na greške koje su se desile tokom borbe Srbije za Kosovo.

- Ovog trenutka slobodno mogu da kažem da je traženje mišljenja Međunarodnog suda pravde bila najveća greška - kazao je Vučić govoreći o hronologiji pregovaračkog procesa Srbije sa međunarodnim institucijama.

Predsednik Srbije je dodao da je jučerašnji dan bio važan jer nismo bili poraženi.

- Jako sam zadovoljana i želim da se zahvalim svim ljudima na podršci. Mi juče nismo pobedili, ali nismo bili ni poraženi, bili smo poštovani - istakao je Vučić.

 

 

 

Budućnost je ono na šta trebamo da mislimo

Vučić je još jednom poslao snažnu poruku o tome kako je veoma važno da zaboravimo ono što je bilo, jer sa Albancima živimo zajedno, delimo isti prostor, bez obzira na sve, moramo da mislimo o ekonomiji i budućnosti. Pri tom, još jednom je podvukao da ovako dobar sporazum Srbija u budućnosti neće dobiti.

Predsednik Srbije je objasnio i tačku sporazuma koja se odnosila na Izrael i njegovog priznanja Kosova.

- Mi nismo potpisali tu tačku. Ono što je naša delegacija potpisala jeste otvaranje kancelarije Privredne komore u Izraelu, pa nakon godinu i po dana, ukoliko ne bude bilo priznanja Kosova, Srbija će svoju ambasadu prebaciti u Izrael - rekao je Vučić.

- Hvala ljudima u Srbiji, ja sam juče bio ponosan. Ne na sobu u kojoj je održana ceremonija, već na sadržaj koji smo potpisali - zaključio je svoje obraćanje predsednik Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Branko

05.09.2020 17:24

Srpski narod može da bude srećan što Srbiju na teškim pregovorima o Kosovu zastupa Vučić.

Nikola

05.09.2020 17:25

Svesna je Srbija snage SAD i želimo dobre odnose sa njima ali ipak i mi imamo "crvene linije" ispod kojih ne možemo ići.

Bojan

05.09.2020 17:25

Postignut je kompromis, odlican ekonomski paket i mogucnost da se dalje pregovara oko teskih tema. Ekonomski sporazum je u interesu i Srbije i drugih zemalja u regionu.

Rac

05.09.2020 17:30

Mogu Ameri da pritiskaju koliko hoće ali Vučić ne popušta pod bilo kakvim pritiscima.