Prvi čovek Budve za naš list: Milo RUSKIM PARAMA platio samostalnost

Autor:

Vesti

04.09.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je Kosovska bitka bila za Srbe za nas je pobeda i konačno rušenje mita o nepobedivosti Mila Đukanovića, čija vlast se srušila kao kula od karata.

RepublikaFoto: e-stock
Marko Carević

Napad na SPC bio je njegova pogubna greška, na svetinjama je slomio zube jer su mu vernici iz DPS okrenuli leđa. S druge strane, nas je sabrao i ujedinio, kroz litije smo očvrsnuli i konačno uspeli da, zahvaljujući bogu i volji naroda, dočekamo kraj njegove vladavine.

Ovako u intervjuu za Srpski telegraf govori Marko Bato Carević, bivši i budući gradonačelnik Budve iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", koja je u najpopularnijem crnogorskom letovalištu demolirala DPS. Carević neće da se priseća kako su ga uoči samih izbora mučki smenili zahvaljujući glasu jednog prebega i obećava da neće biti revanšizma.

*Da li ste spremni na žestok otpor i provokacije Đukanovića, posebno 6. septembra, za kada je zakazan skup njegovih pristalica?

- Spremni smo, znamo mi s kim imamo posla. Dobro znamo kako funkcioniše policija i na šta su spremni, ali na provokacije nećemo nasesti. Sve što Đukanović sada radi jeste čin očajnika, pre ili kasnije će morati da shvati da je njegovo vreme prošlo i da mora da se povinuje izbornoj volji građana.

*Đukanović optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se mešao u izbore?

- Optužbe da radimo po diktatu Vučića jesu gnusna laž i još jedan pokušaj njegove manipulacije. O čemu priča Milo? On je šetao zajedno sa Ramom i Pacolijem po Crnoj Gori, oni su javno pozivali da se glasa za Đukanovića i sad ima obraza da nas optužuje za nešto što je on sam radio. Njegova velika greška jeste to što je pokušao da nas posvađa sa braćom Srbima i to mu se žestoko obilo o glavu. Ne može na širenju mržnje među braćom da se profitira i zasniva politika.

O Zdravku Krivokapiću

Zdravko Krivokapić

Zdravka Krivokapića upoznao sam tek nedavno i moram priznati da je na mene ostavio veoma lep utisak. To je jedan izuzetno obrazovan i pametan čovek, predstavnik tradicionalne Crne Gore, otac petoro dece. To je jedna nova, zdrava ličnost, neukaljana u svakom smislu. Jedina zamerka, ako se to tako može reći, jeste njegovo političko neiskustvo, ali verujem da će i to vrlo brzo steći. On je u ovom trenutku ono što treba Crnoj Gori.

*Da li će se i šta sada promeniti u odnosima Crne Gore i Srbije?

- Crna Gora ostaje nezavisna država, članica NATO, a cilj nam jeste da se što pre poboljšaju odnosi sa Srbijom, Republikom Srpskom i Rusijom. Apsurdno je to što je Đukanović radio, to što je pokušao da nas posvađa i to ćemo ispraviti. Važan nam je i dobar odnos sa Rusijom. Da se ne lažemo, Đukanović je novcem iz Rusije koji je ulagan u Crnu Goru finansirao nezavisnost države, a kada mu više nisu trebali, Rusima je okrenuo leđa.

O sudbini Đukanovića

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

- Neće biti političkog revanšizma, ali će Đukanović, kao i svi građani Crne Gore, kao i ja, odgovarati pred zakonom ove države za sve što je radio proteklih 30 godina. Pre toga, treba srediti i promeniti zakone jer su godinama donošeni pravni akti kako bi se legalizovali kriminal i korupcija.

*Šta najviše zamerate Đukanoviću?

- To što je potpuno uništio zemlju i pretvorio je u privatnu svojinu, uništio nam je jezik, pismo, prepravio istoriju. Zatvaranjem granica za srpske turiste doveo je 80 odsto stanovništva koje živi od turizma na ivicu prosjačkog štapa. Namerno nas je ostavio bez hleba, sa ciljem da ljudi zavise isključivo od njega i da on odlučuje o njihovoj sudbini. Da sada nije pao, iduće godine na popisu pod njegovim ucenama Srbi u Crnoj Gori bi bili svedeni na nivo nacionalne manjine, kao Romi ili Egipćani, i praktično bi nestali. Hvala bogu, pa smo to sprečili. 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading