Dačić o sastanku u Beloj kući: Pritisci na državu i na Vučića će biti veliki, ali nikome ne savetujem postavljanje ultimatuma

Autor: Republika

Vesti

03.09.2020

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da će u Vašingtonu pritisci biti veliki i na državu i na predsednika Vučića, ali da ultimatum nije put za rešavanje problema.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Ivica Dačić je govorio je u Dnevniku RTS-a o mogućim ishodima razgovora delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, kao i o odgovoru na optužbe crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da se Srbija umešala u unutrašnju politiku u Crnoj Gori.

Dačić je rekao da ishod zavisi od toga šta ko očekuje od sastanka.

- Uvek se govorilo samo o oblikovanju nekog ekonomskog okvira, sve ono što bi mogao da spada u normalizaciju odnosa, ali što se tiče svakodnevnog života ljudi, infrastrukture, putne železničke, uspostavljanje slobode kretanja, robe, kapitala - naveo je ministar.

Sa druge strane, kako je dodao, ako neko očekuje da to bude spektakularan sastanak, u smislu da se pojavi neki politički okvir i da se priča o statusu, tu je već stvar potpuno nepripremljena.

- Ako neko misli da će kroz neku skrivenu agendu da izvrši pritisak na Srbiju, ubeđen sam da će predsednik Vučić odgovoriti onako kako je to u našem nacionalnom i državnom interesu - rekao je Dačić.

Dačić je objasnio da politički sporazum nije ni pripremljen.

- Svi bi voleli da reše to pitanje, ali to pitanje može biti rešena samo kompromisom - istkao je ministar.

- Znam kako to sve funkcioniše, pritisci će biti veliki i na državu i na čoveka lično, sa ucenama, pretnjama za njegovu budućnost, ali znam kako Vučić na to reaguje, tako da nikome ne savetujem da u slučaju Srbije ili Vučića krene putem ultimatuma, to nije put za rešavanje problema - poručio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading