MINISTAR FINANSIRA NAPADE NA KOLEGU IZ VLADE: Licemer Vukosavljević platio da NIN pljuje po Malom!

Autor: B. K. - D. P.

Vesti

27.08.2020

04:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo ima samo u Srbiji - ministar plaća medijima da pljuju njegovog kolegu iz Vlade. Verovali ili ne, upravo se ovo dogodilo, a glavni akter jeste ministar kulture i informisanja (ne još dugo) Vladan Vukosavljević, koji finansira tekstove u nedeljniku NIN, u kojima se sve najgore piše o drugom ministru Siniši Malom, zaduženom za resor finansija.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Siniša Mali

U današnjem broju NIN tako već na naslovnoj strani gromoglasno najavljuje tekst "Velika čarolija Siniše Malog", a da ne bude zabune, uz to stoji "rekordni minus u državnoj kasi". Tekst nema potrebe da prepričavamo jer je NIN poznat po izrazito opozicionim stavovima i napadima na vlast i Aleksandra Vučića iz broja u broj. To je, naravno, njihovo legitimno pravo i u tome nema ništa sporno (osim ako ne pretpostavimo da bi novine ipak malo više trebalo da se drže istine i činjenica), međutim, pravi šok dolazi u fusnoti: "Projekat sufinansiran iz budžeta Republike Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja".

POTPUNI APSURD

Da, dobro ste pročitali, pljuvački tekst o Siniši Malom plaćen je iz državne kase.

Kako ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa, osim što je ovo dokaz strašnog licemerja ministra Vukosavljevića, jasan je i pokazatelj koliko su utemeljene optužbe opozicije o cenzuri i diktaturi u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević

Jelena Vukoičić, politički analitičar, konstatuje da je logično da opozicija napada vlast, ali da članovi Vlade podrivaju jedini druge, to je nedopustivo.

RepublikaFoto: Media centar Beograd
Jelena Vukoičić: Čoveku kao što je Vukosavljević mesto je u opoziciji

- Ovde nije reč o kritikama na račun kolege ministra, već kompletne državne politike, što je paradoksalno. Ne može neko ko prima platu kao ministar u Vladi da finansira novine koje napadaju državu, takvom čoveku je mesto u opoziciji. Ovakvo ponašanje ne treba tolerisati. Sada, kada se bira nova vlada, treba povesti računa o kadrovskim rešenjima kako se ovakve apsurdne situacije više ne bi događale. Opozicija često spočitava kako ne postoji sloboda medija u Srbiji, što je potpuni apsurd. Imate najvećeg kablovskog operatera SBB, koji na prvoj i drugoj poziciji ima N1 i Našu televiziju, a ti kanali 24 sata kritikuju vlast u Srbiji - navodi naša sagovornica i dodaje da su poseban problem društvene mreže, gde je sve dozvoljeno i gde vlada haos, koji bi trebalo neko da uredi.

Foto: NIN
Naslovna strana NIN

Zaključuje, to je demokratija kakve nema nigde.

Zanemeo

Ministru Vukosavljeviću ovo nije prvi gaf ovakve vrste. Za razliku od prošlog puta, kada nam je iz ministarstva odgovoreno da ne određuje ministar, već komisija, ko će dobiti novac za medijske projekte, sada smo ostali bez bilo kakvog odgovora.

BAŠ ZLONAMERNO

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, nije iznenađen tekstom u NIN.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Jeremić: Vukosavljević je imao toliko promašaja da ne znam kako je ostao ministar do sada

- Posebno stoga što dolazi od ekonomskog genija kao što je urednik NIN Milan Ćulibrk, koji prodaje 1.500 komada svojih novina. Pošto ne može da se finansira od tiraža ili oglasa, logično je da traži podršku države, ali je nelogično da taj novac i dobije. Međutim, nije to prvi put da država finansira one koji je najviše kritikuju, počev od firmi čiji su javni ili tajni vlasnici Dragan Đilas, Šolak i ostali opozicionari, koji na razne načine prolaze konkurse, a posle kukaju da ne postoji sloboda štampe u Srbiji. Ministar kulture Vukosavljević do sada je imao toliko promašaja i ovakvih gafova da mi nije jasno kako još sedi u ministarskoj fotelji - kaže Jeremić i zaključuje da je Vukosavljević ili zlonameran ili čovek koji jednostavno ne razume rad i ulogu medija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading