A, SAD SU ZAŽUTALI KAO ZALIVENI! Procenat zaraženih u Hrvatskoj 7,5 puta veći nego u Srbiji, A KVAZI-ELITA NI DA BEKNE!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.08.2020

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Srbija uspešno izlazi na kraj sa drugim pikom epidemije koronavirusa, u susedna Hrvatska beleži vrtoglavi rast broja novih slučajeva opakog virusa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Podsetimo, u Srbiji je u protekla 24 sata registrovano 57 novih slučajeva korone, dok je u Hrvatskoj taj broj 136. 

Koliko je situacija sa epidemijom virusa kovid 19 ozbiljnija u komšiluku, međutim, najbolje oslikava procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih osoba, koji je čak 7,5 puta veći nego u Srbiji.

U Srbiji je u proteklih 24 sata testirana 7.261 osoba, dok je u Hrvatskoj samo 2.364, što znači da je procenat zaraženih u našoj zemlji samo 0,78, dok je u lijepoj njihovoj čak 5,75.

 

 

 

Ovo poređenje je najbolji dokaz, sumanute kampanje srpske kvazi elite i jednog dela opozicije, koji su sve vreme trajanja epidemije žestoko kritikovali rad Kriznog štaba za suzbijaje kovida 19, rugajući se naporima naših lekara i drugih medicinskih radnika koji se već mesecima danonoćno bore da sačuvaju živote i zdravlje građana.

Ta i takva "elita" kao paravan za najžešću pljuvačinu sopstvene zemlje uzimala je upravo Hrvatsku.

Ali, ta i takva "elita" danas ćuti, jer se po ko zna koji put pokazalo da kampanja koju vodi protiv svoje države i svog naroda zasnovana isključivo na bezidejnosti i mržnji, a o nedostatku argumenata da i ne govorimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading