Sramota ko je sve predstavljao Srbiju: Analitičari složni u oceni da se Vuk srozao do dna!

Autor:

Vesti

21.08.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto je doskorašnji bliski saborac i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović žestoko izvređao eksšefa Vuka Jeremića, čak i po verskoj i nacionalnoj osnovi, isplivao je i incident u kom je palo i pesničenje. Jovanović je, naime, gurnuo Jeremićevu suprugu Natašu, koja je pala na sto, posle čega je on nokautiran. I ovo nije nikakav filmski scenario, već scena iz realnog života ovih opozicionih političara tokom jednog kafanskog bančenja.

RepublikaFoto: Tanjug/Press tim Vuka Jeremića
Vuk i Nataša Jeremić

U tekstu "(Ne) talentovani gospodin Ripli" objavljenom u Nedeljniku otkriveni su detalji iz turbulentnog odnosa Jeremića i Jovanovića. "Gospodin Ripli" je zapravo Jovanović, a u tekstu gde se otkriva kako je došlo do njegovog preletanja kod Dragana Đilasa, opisana je i epizoda kada se popilo:

 

 

 

- Mnogi do danas prepričavaju incident koji se desio na proslavi Vukovog odlaska u Njujork u restoranu "Reka", a koji je dobio obrise Kusturičinih filmova. Jovanović je tada gurnuo Natašu Jeremić, koja se saplela i pala na sto, a neko iz društva ga je nokautirao i bacio na muziku. Kada su se otreznili, Jovanoviću je i ovo bilo oprošteno i krenuo je sutradan sa svima u Njujork.

RepublikaFoto: Media centar Beograd
Jelena Vukoičić

Tragično je, ocenjuje politikolog Jelena Vukoičić, da takvi ljudi imaju ambiciju da vode državu.

- Sami ruše veštačku sliku da su kredibilni političari, ozbiljni ljudi, intelektualci. Ova ekipa opozicionara oko SZS ili Udružene opozicije Srbije ili kako se već zovu, pošto ne možemo da ispratimo koliko brzo menjaju imena, prevazilazi sve bizarne pojave na političkoj sceni od devedesetih. Sami sebe blamiraju - navodi Vukoičićeva i dodaje da je degutantan njihov rečnik i ponašanje:

- Sramota je ko nas je predstavljao u UN u Njujorku. Sva sreća, pa su prošlost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branko Radun

Politički analitičar Branko Radun kaže da sve to deluje kao kombinacija španske serije i rijalitija.

- Osim političkih razmirica, sukob Jovanovića i Jeremića sada poprima i obrise nekih ličnih neraščišćenih računa. Pošto ga je nazvao lažnim nacionalistom i zamerio na tome što je "polu-Bošnjak, sad saznajemo da su se tukli po kafanama. Strašnije, što nisu štedeli ni žene. Ko zna šta tu još može da ispliva u narednom periodu - priča za Srpski telegraf Radun.

 

 

 

Te afere i sukob dvojice doskorašnjih bliskih saradnika, kako dodaje, dodatno degradiraju lidera Narodne stranke:

- Dodatno srozavanje Jeremića, međutim, ide naruku Draganu Đilasu. Njemu je rival Jeremić bio godinama. U Savezu za Srbiju uspeo je da ga marginalizuje, ali ne i da ga učini finansijski zavisnim, kao što je to slučaj sa ostalim opozicionim akterima. Kasa jeste kod Đilasa, ali je Jeremić finansijski nezavisan, ima svoje izvore prihoda. I pošto nije uspeo finansijski da ga slomi, Đilas je iskoristio unutarpartijske razmirice da mu sroza ugled.

Činjenice

- Jovanović je na audio-snimcima nedavno objavljenim na Jutjubu žestoko izvređao Jeremića na nacionalnoj osnovi, nazivajući ga "polu-Bošnjakom"

- osporio je Jeremićevu političku orijentaciju i delovanje, tvrdeći da je desničar na papiru

- doskorašnjeg saborca u NS Zdravka Ponoša, bivšeg načelnika Generalštaba VS, optužio je da je "topio tenkove"

- nije poštedeo i Mariniku Tepić, potpredsednicu SSP, tvrdeći da bi bila "ku*ac na biciklu" bez stranačkog šefa Dragana Đilasa, u čiju partiju je Jovanović najavio da prelazi

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading