PRIKRIVAJU RAZLOG RASPADA SZS-A! Tadiću NE PADA NA PAMET udurživanje sa Đilasom, Jeremićem i ostalom opozicijom

Autor: Republika

Vesti

12.08.2020

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek SDS-a Boris Tadić ne želi da bude deo novooformljene Udružene opozicije pošto mu nije jasna poenta tog saveza.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Ostaci SZS-a, bez Dveri, uz po koji sindikat, udruženje građana i pokret su se okupili u cilju rušenja vlasti, ali izgleda da su daleko od toga.

Bivši predsednik Srbije je protiv udruživanja sa bivšim saborcima u DS-u:

- To je jedan tranzicioni proces koji ima za cilj da prikrije da se raspao SzS. Nemam nameru da kao predsednik SDS i sa svojim iskustvom ulazim u potpuno nejasne političke projekte.

 

Bivši poslanik iz redova DS, Balša Božović, kazao je da čelnici Saveza za Srbiju promenom imena koalicije žele "da izbegnu odgovornost za propale dve godine u borbi protiv Vučića".

- Političari koji ne poznaju etiku odgovornosti uglavnom misle da su nezamenljivi. Ne predstavljaju građane nego sebe i svoje interese - rekao je Božović.

Komentarišući stvaranje UO, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da "svako ima pravo da formira stranku, da kupuje stranke, da se udružuje":

- Pročitao sam izjavu jednog od lidera iz tog saveza kako bi trebalo da se smeni autokratski režim u Srbiji. Pa da ga pitam, da li su to oni koji nisu u stanju da zakažu glavni odbor, pa se potuku, ili oni koji su kupovali političke stranke, jer nisu mogli da skupe 10.000 potpisa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading