TADIĆ I LUTOVAC NA KRV I NOŽ! Iz SDS optužuju: DS sabotirao ujedinjenje

Autor: Mediji, Republika

Vesti

04.08.2020

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijaldemokratska stranka (SDS) je saopštila da do danas nije dobila odgovor na apel koji je, povodom ujedinjenja, uputila predsedniku Demokratske stranke (DS) Zoranu Lutovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Tadić i Lutovac

- Nakon niza dvosmislenih i spornih izjava najviših funkcionera DS-a povodom ujedinjenja sa SDS-om, uputili smo apel predsedniku DS-a Zoranu Lutovcu da se do kraja jula izjasni o tome da li DS ostaje privržena ranije donetoj odluci o procesu ujedinjenja ili je ta odluka u međuvremenu poništena. Apel smo uputili i javno, ali i zvaničnim dopisom. Međutim, ni do danas nije stigao nikakav odgovor - saopštio je SDS.

U ovim okolnostima, dodaje SDS, "ćutanje predsednika DS-a na apel ostaje nam samo da tumačimo kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS".

- S obzirom na to da su odluke o ujedinjenju doneli Glavni odbori sve tri stranke koje su učestvovale u ovom procesu, a da Glavni odbor DS-a u međuvremenu nije ni razmatrao, a time ni promenio tu odluku, nejasno je po kom osnovu na ovakav apel Zoran Lutovac odgovara ćutanjem. Baš kao što je nejasno i to što od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu naših zajedničkih organa - navodi se u saopštenju.

 
SDS ocenjuje kao "izuzetno neodgovornu ovakvu reakciju predsednika DS-a" imajući u vidu, kako navode, tešku političku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, "pogotovo nakon nelegitimnih izbora, koji su rezultirali rušenjem parlamentarizma i uspostavljanjem svojevrsnog sultanizma u Srbiji od strane Aleksandra Vučića".

- Izražavamo žaljenje zbog njegove odluke da jednostrano prekine proces ujedinjenja u veliku DS, na način koji negira demokratske procedure, ali i elementarne principe političkog partnerstva i građanske pristojnosti - zaključuje se u saopštenju SDS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Todor

04.08.2020 20:39

Kakvo ujedinjenje kada je DS rasturena?