SRBI DOBILI POTVRDU ŠTA USTAŠE MISLE O NJIMA: PALI TRAKTOR I MARŠ ODAVDE! Jezive poruke osvanule u Splitu

Autor: Republika

Vesti

06.08.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustaško ludilo dostiglo novi nivo!

RepublikaFoto: youtube.com/Index.hr Portal
Foto: Ilustracija

Na automobilu beogradskih registarskih tablica Fra Boninoj ulici u Spinutu u Splitu, nepoznati počinioci pod okriljem noći ispisali su "ZDS", "Pali traktor" i "Ubij Srbina", prenose mediji u hrvatskoj.

Kako se ističe u izveštajima, vlasnica je slučaj prijavila policiji koja je, ako je verovati hrvatskim medijima, pokrenula istragu.

Ono što, međutim, ovaj incident razlikuje od svih sličnih, kada su Srbi maltretirani i šikanirani u "Lepoj njihovoj" samo zato što su Srbi, jeste tajming.

 

 

Naime, ova besramna pretnja pojavila se baš u trenutku kada se u Srbiji obeležava 25. godišnjica od zločinačke akcije "Oluja" kada je iz Hrvatske proterano više od 250.000 Srba.

 

Pri tom, bila ne treba prenebegnuti činjenjica da je predstavnih Srba u Hrvatskoj Boris Milošević prisustovao ustaškom piru u Kninu, kada Hrvati slave pobedu u takozvanom Domovinskom ratu.

Foto: printscreen
Pisanje hrvatskih portala

A kada se svemu doda i pisanje medija u Hrvatskoj, koji veličaju Miloševića i promovišu Dragana Đilasa koji je Miloševićev odlazak pozdravio i opravdao, onda je jasno da incident sa vozilom u Splitu nije samo to - još jedan u nizu incidenata, već nešto mnogo ozbiljnije.

 

 

Kada se sagleda ceo mozaik jasno je kakvu poruku zvanični Zagreb šalje Srbima i 25 godina nakon rata - jezivu poruku da u Hrvatskoj nisu dobrodošli.

 

Tako padaju u vodu svi izgovori Miloševića i njegovih podržavaoca iz Beograda da se činom odlaska na ustaški tulum u Kninu - radi na pomiranju dva naroda.

 

Hrvatsku dobrodošlicu osetio i Milan Antonijević

Kako prolaze Srbi koji se šlihtaju Hrvatima i koji za sve strahote ratova iz devedesetih jedino krive Beograd, mogao je da se uveri i Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.

Kao što je Republika već pisala, njega su na auto-putu vozilom presrela dvojica Hrvata i psovala mu majku srpsku

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Šofer

06.08.2020 14:24

Kada Hrvati isteraju sve Srbe iz Splita na red dolaze Dalmatinci.