USTAŠE OPTUŽUJU PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučićev jedini cilj je da Hrvatsku predstavi kao zločinačku, genocidnu državu!

Autor:

Vesti

05.08.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustaše luduju!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Da se nikad ne zaboravi

Hrvatski pravnik Pero Kovačević izneo je skandalozno viđenje akcije "Oluja" tokom koje je sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od 250. 000 Srba.

U maniru svojih ustaških predhodnika, Kovačević je za hrvatske medije napao vlast u Beogradu ocenivši da bi Hrvatska  trebalo da se odupre "četničkoj propagandi kako o Oluji, tako i o Domovinskom ratu pokušao da obezvredi istorijske činjenice i sam zločin".

- Godinama se uoči obeležavanja Oluje javljaja Aleksandar Vučić i srbijanski vlastodršci, razne pročetničke srbijanske vođe, pojedini mediji i razne udruge civilnog društva sa istim ciljem prikazati "Oluju" i Domovinski rat kao "udruženi zločinački poduhvat". Koordinirano nastoje baciti ljagu i stigmu da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat. Nastoje izednačiti žrtvu i agresora. Za njih rat nije gotov. Naravno da koriste poziciju da su u koaliciji te čine većinu Plenkovićevoj Vladi i znaju da će Plenković mlako reagovati.  Vreme je da im kažemo dosta je toga, izgubili ste rat - bubnuo je Kovačević izjednačavajući najveći egzobus jednog naroda, sa propagandom pokušavajući da umanji značaj zločina.

Podsetimo, godišnjicu hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", tokom koje je iz Hrvatske proterano između 200.000 i 250.000 Srba, a nešto manje od 2.000 ubijeno ili nestalo, Hrvatska će u sredu, 5. avgusta, obeležiti u Kninu, dok je dan ranije taj najveći egzodus jednog naroda od Drugog svetskog rata u Srbiji obeležen kao Dan sećanja.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ela

05.08.2020 18:58

Ma kako da nije. Zaboraviti necemo!

Odgovori 17 0
Bepa

06.08.2020 07:50

Бог је највећи судија.

Odgovori 26 0
KPCTA

06.08.2020 15:22

Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј и спаси народ свој.

Odgovori 20 0