REAGOVANJE KOMITETA PRAVNIKA ZA LJUDSKA PRAVA: Jukom ne stoji iza kriznog štaba u senci

Autor: Republika

Vesti

03.08.2020

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komitet pravnika za ljudska prava Jukom tvrdi da ta nevladina organizacija ne stoji iza formiranja kriznog štaba u senci, o kom je pisao Srpski telegraf. Iz ove NVO organizacije saopštavaju da u tekstu pod naslovom "Rokfelerovi prave krizni štab u senci" nisu navedene tačne činjenice.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. Zestić
Predstavnica Yukoma Katarina Golubović

Navode da Jukom nije inicajator ni potpisnik inicijative "Ujedinjeni protiv kovida". Dodaju da je u pitanju "lekarska solidarnost radi unapređenja trenutne politike upravljanja zdravstvenim sistemom u suzbijanju epidemije KOVID-19".

- Komitet pravnika za ljudska prava je, zajedno sa RERI, izdavanjem saopštenja solidarno javno stao u zaštitu potpisnika peticije "Ujedinjeni protiv kovida", koji zbog potpisa na pomenutoj peticiji trpe pritiske - navodi se u reagovanju koje je potpisala Katarina Golubović, predsednica Jukoma.

Dodaju da Jukom ne učestvuje u formiranju bilo kakvih tela ili paralelnih institucija. U reagovanju na tekst objavljen u našem listu, Jukom smatra da su naslov i podnaslov teksta uvredljivog karaktera.

- Malicioznim izveštavanjem, plasiranjem lažnih informacija o formiranju paralelnih struktura, povezivanjem Jukoma sa formiranjem tajnog kriznog štaba u javnosti namerno se stvara slika o ovoj organizaciji kao izdajničkoj organizaciji sa pretenzijom da u Srbiji zastupa strane interese i radi protiv države i interesa građana - navodi Jukom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading