ISTRAŽIVANJA DALA JASAN REZULTAT! Srbi i Kinezi se najviše vole

Autor:

Vesti

01.08.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kineska mapa Evrope" posle dvogodišnjeg istraživanja dala je jasan rezultat: sa Kinezima se najbolje slažu Srbi, u 85 odsto procenata! Odmah iza nas sa ovom azijskom zemljom najbolje sarađuju Rusi (71 odsto), pokazala su istraživanja, pre svega, Evrobarometra, potom internacionalnog republičkog instituta za zapadni Balkan, te "Pew Research", koji se bavi ostatkom Evrope.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Procenti u odnosu Srbije i Kine očekivano su skočili najviše u vreme korone jer nam je predsednik Si Đinping sa svojim saradnicima prvi pritekao u pomoć.

- Srpsko-kineski odnosi su na nivou najdubljih međudržavnih odnosa. Suočene sa izazovom epidemije novog koronavirusa, dve zemlje su još jednom demonstrirale međusobne bratske emocije i lojalnost, koju karakterišu odnosi neizmernog prijateljstva. Osećajući i sama sa kakvom zdravstvenom pretnjom se suočava srpski narod, Kina je Srbiji pružila pomoć u neophodnom medicinskom materijalu i uputila tim vrhunskih lekarskih stručnjaka. Kina će i dalje pružati pomoć i podršku Srbiji kako bi se oduprla epidemiji. Verujem da će nas nakon zajedničkog testa koji predstavlja ova borba protiv epidemije sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine odvesti u bolju budućnost - poručio je Si našem predsedniku Aleksandru Vučiću u jeku prvog talasa koronakrize polovinom aprila.

 

Naravno, naša dobra saradnja sa Kinom je prst u oku mnogim svetskim silama, pogotovo zapadnim, ali Srbija zna da ceni prijatelje.

- To prijateljstvo je pokazano, dokazano i potvrđeno u najtežim trenucima kroz srpsku istoriju i mi smo veoma zahvalni narodu Kine, njenom rukovodstvu, sa predsednikom Si Ðinpingom na čelu, na podršci koju pruža Srbiji, našem narodu i građanima - odgovorio je Vučić.

Interesantno je da Kinezi sa Francuzima i Nemcima jedva da imaju 24-25 odsto prijateljstva, po ovim istraživanjima, a nešto više sa Španijom (38) i Italijom (37).


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.