"OVO JE BEZOČNA LAŽ"! ANA BRNABIĆ ZAGRMELA NA KONFERENCIJI!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić je izjavila na redovnoj konferenciji Kriznog štaba da niko u KBC "Zemun" nije preminuo od nedostataka respiratora.

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV
Ana Brnabić

Premijerka tvrdi da informacije o jednom preminulom u KBC "Zemun" kako ona kaže "bezoočna laž koja se širi preko stranih agencija".

- Ne postoji niko u RS ko je preminuo čekajući na respirator. To nam je bilo posebno važno u ovoj borbi. O tome je pričao i predsednik Vučić nebrojeno puta. Videli smo u nekim drugim mnogo bogatijim zemljama od Republike Srbije. Ovo što se danas plasira od domaćih i stranih agencija su bezočne laži. Nećemo dozvoliti da se po Srbiji pljuje i da se ona laže samo zbog nekih političkih razloga - rekla je Ana Brnabić.

Konkretno, radi se o slučaju Ljubiše Đurića, čiji se sin proslavio izjavom na protestima kako mu je otac izdahnuo zbog nedostataka respiratora u ustanovi KBC "Zemun".

- Naša ukupna smrtnost tokom čitave borbe je manja 3% imamo pad smrtnosti, imamo zemlju koja ima preko 30.000 preminulih. Pitam zbog čega se jedna takva medijska agencija pored takvih brojeva u svojoj zemlji, bavi jednim slučajem u malenoj Srbiji i ostavljam to građanima Srbije da zaključe i razmisle sami.

- Nastavićemo da se borimo, borimo se za živote naših ljudi i naše nacije. Ovo je najveća kriza u kojoj je svet od Drugog svetskog rata. Ponosni smo na tu borbu na disciplinu - istakla je premijerka.

Kako Brnabić navodi, u Srbiji ima 1030 respiratora, od čega čak 400 slobodnih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading