Đilasov pakleni plan: Grigorija za vođu opozicije

Autor: Republika

Vesti

10.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i prijatelj mu Mlađan Đorđević prokrčili su put za lansiranje novog gurua opozicije, a to je, verovali ili ne, vladika diseldolfski i sve Nemačke Grigorije!

Foto: Tanjug/D. GOLL, R. PRELIĆ
Dragan Đilas / Vladika Grigorije

Umesto osude rušenja, paljenja automobila, prebijanja, Grigorije je iz Nemačke, maltene, sve to podržao navodeći da su protesti spontani. A onda je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, koji je prethodno rekao da su on, Đilas i Đorđević inspiratori nereda, kao kroz šalu poručio da bi u tom slučaju bio ućutkan.

- Osetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki, iole inteligentan, čovek može da primeti. A sad bih mogao da se našalim sa vašim zamenikom gradonačelnika - da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave - rekao je Grigorije.

Vesić odgovara da se nije uplašio tih pretnji "malog privrednika Mladena Đurića, koji se predstavlja kao Grigorije".

- Ovaj vladika je moćan čovek sa vezama među ljudima sa različitih strana zakona. Sada sam shvatio da je spreman i da preti ubistvom. Ja sam to dobro razumeo, a verujem da su i građani Srbije razumeli da je Đilasov vladika Grigorije spreman i da ubije - kaže Vesić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/Naša Srbija
Mlađan Đorđević

Simptomatično je da je i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, koja je bila na listi DS u vreme kad je njome šefovao upravo Đilas, poručila da je Grigorije jedini čovek koji može ujediniti, koordinisati i kanalisati bes građana čija se politička opredeljenja kreću od ultradesničarskih do levičarskih, zelenih i humanističkih. Ona je rekla da je on jedini pred kojim bi delimično ustuknuli huligani i pred čijim autoritetom bi policija i vojska mogli biti paralisani:

- Čak ni opskurni zločinci bezbednosnih službi neće smeti da udare frontalno na "svetog čoveka". Za desničare i vernike je prirodni autoritet koji mi daje Crkva, a za građanski opredeljeni deo stanovništva, a pogotovu za građane koji pripadaju drugim nacijama i verskim zajednicama, Grigorije je prihvatljiv zbog otvorene konfrontacije sa Vučićem. Mislim da je Srbiji potrebna njegova pomoć.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Glasinac

10.07.2020 08:43

Ako Vladika hoće da se bavi politikom, onda neka skine mantiju.

Ana

10.07.2020 09:10

Protesti nikako nisu smeli da se dese, ni spotano ni nikako i ne znam kako neko to može da podržava.

Bojan

10.07.2020 09:12

Dragan Đilas gubi kompas jer se njegova priča raspada, kao i sve što je radio do sada. Poslednji pokušaj im je da stave vladiku Grigorija na čelo protesta, možda ga kandiduju za predsednika države, nema veze što je on monah, koji sve radi, osim da širi veru i duhovnost.

BozaB

10.07.2020 09:31

Bednik Djilas ne zna ni za kakve granice.