Republički javni tužilac na sastanku sa generalnim tužiocem Španije

Autor: Republika

Vesti

19.10.2017

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sastala se danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova dr Nebojšom Stefanovićem, sa generalnim tužiocem Španijem Hoseom Manuelom Mazom.

RepublikaFoto: Promo foto
Dogovorena zajednička borba protiv kriminala: Stefanović sa Zagorkom Dolovac i Hoseom Manuelom Mazom

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji i zaključeno da je bliska međunarodna saradnja ključ uspeha u borbi protiv organozovanog kriminala, terorizma i drugih teških krivičnih dela, posebno u svetlu povećanih kriminalnih i bezbednosnih pretnji.

Republički javni tužilac i generalni tužilac Španije potpisali su danas protokol o saradnji u cilju unapređenja memoranduma o saradnji iz 2006. godine, kojim je predviđena mnogo bliskija saradnja tužilaštava dve zemlje u borbi protiv transnacionalnog kriminala, uključujući organizovani kriminal, terorizam, korupciju, trgovinu narkoticima, ljudima i oružjem, krijumčarenje ljudi, pranje novca, oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela i visokotehnološki kriminal.

Ovim dodatnim protokolom još više će se učvrstiti dugogodišnja uspešna i prijateljska saradnja tužilaštava Republike Srbije i Kraljevine Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading