Beba rođena u sanitetu: Doktorka Marija porodila mladu mamu na putu Ralja - Beograd!

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

12.06.2020

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan dečak juče je na svet došao u sanitetu Hitne pomoći Sopot, na putu između Ralje i Beograda. Umesto uobičajene intervencije hitne pomoći, ovoga puta doktorka Mariju Tutuš našla se u ulozi akušera, a zahvaljujući saradnji čitavog tima porođaj je obavljen uspešno i rodio se zdrav dečak.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Majka (20), kojoj je ovo peto dete, i beba prevezeni su u ginekološku-akušersku kliniku u Višegradskoj.

Kako za "Novosti" prepričava dr Tutuš, poziv su dobili u 4.50, a beba je već ugleala svetlost dana u 5.30.

- Dobili smo poziv od trudnice u devetom mesecu koja nam je rekla da ima bolove. Bili smo spremni da može da se porodi, a za desetak minuta smo bili na adresi. Porođaj je protekao u najboljem redu, imala sam pomoć medicinske sestre. Rođeno je živo i zdravo muško dete koje smo potom predali u Višegradskoj. Majka nije bila uplašena i sarađivala je, a ovo joj je peto dete - objašnjava dr Tutuš.

Iako ovakve situacije nisu svakodonevne, doktorka Marija Tutuš kaže da nije prvi put da je na putu do porodilišta morala da porodi ženu:

- Naravno da nisu tako česte situacije, ali sam ih imala. Sve se timski odradi i najbitnije je da su mama i beba dobro. Osećaj je sjajan kad znate da ste uradili pravu stvar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading