Saša Radulović izbegava debatu: DJB nije se prijavio da učestvuje u emisiji "Reč na reč"

Autor: RTS, Republika

Vesti

08.06.2020

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulaskom u izbornu trku pokret Dosta je bilo je na RTS-u stekao iste uslove kao i sve druge liste prihvaćene od strane RIK-a, te njihove optužbe za diskriminaciju u programima javnog servisa ne stoje. RTS se duže od deset godina drži principa da u predizborne emisije poziva samo kandidate sa lista koje su prihvaćene od strane RIK-a, a tada počinje i da prati njihove izborne aktivnosti u redovnom programu, saopštili su iz javnog servisa.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Saša Radulović

U slučaju liste "Suverenisti" bili smo spremni da napravimo malo odstupanje budući da su u sredu 3. juna objavili da će učestvovati na izborima, a dva dana ranije da su prikupili dovoljan broj potpisa za kandidaturu te smo odlučili da ih pozovemo da učestvuju u debati "Reč na reč" koja je održana 4. juna.

Predstavnik pokreta Dosta je bilo kojeg smo kontaktirali tražio je da im uputimo zvaničan poziv na elektronsku adresu kojom komuniciraju sa medijima. Zvaničan poziv poslali smo im u sredu 3. juna u 15:10, ubrzo posle njihove najave o učestvovanju na izborima, piše u saopštenju RTS.

Iako smo nezvanično obavešteni da je poruka stigla i da su sa njom upoznati ljudi iz službe za odnose sa medijima pokreta Dosta je bilo nikakav odgovor nismo dobili, ni posle obraćanja članovima pokreta sa kojima smo bili u komunikaciji, saopšteno je iz javnog servisa.

Debata je održana bez njih, sa pet umesto planiranih šest učesnika. Predstavnici pokreta Dosta je bilo izjasnili su se o svojim izbornim ambicijama na izborima u beogradskoj opštini Vračar u prilogu koji je emitovan u emisiji "Oko magazin" u utorak 2. 6. 2020. u 18:25 na Prvom programu RTS-a.

- Zbog toga nam nije jasno na šta tačno misle predstavnici pokreta Dosta je bilo kada u tužbi protiv RTS-a govore o diskriminaciji i kontinuiranom odbijanju da izvestimo o njihovim aktivnostima -  zaključuje se u saopštenju RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading