Srpska liga: Ustanoviti Nacionali dan molitve u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

08.05.2020

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev pokrenuo je inicijativu da se u Srbiji ustanovi Nacionalni dan molitve u Srbiji.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Imajući u vidu da živimo u zemlji u kojoj se više od 90 odsto ljudi deklariše vernicima i da većina stanovništva propoveda neku od zvaničnih vera, Srpska liga (SL) predlaže da se u Srbiji, kao i u nekim drugim svetskim državama, čiji je najbolji primer SAD, ustanovi Nacionalni dan molitve, kada će svi građani koji to žele, na taj dan, moći da se mole pojedinačno ili u grupi, osnažujući svoju veru i povezanost sa Bogom – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

- Prema popisu iz 2011. godine u Republici Srbiji ateisti su činili 1,11 odsto stanovništva, ali je taj broj bio nešto veći ako računamo kategoriju neizjašnjeni i ostali koji su činili 5,24 odsto naše populacije, što znači da smo pre devet godina imali oko 94 odsto vernika – ističe Đurđev, dodajući da upravo ovi statistički podaci ukazuju na opravdanost postojanja Nacionalnog dana molitve i u našoj zemlji.

- Nacionalni dan molitve u Srbiji ojačao bi duh zajedništva nacije i pripadnost državi, posebno u kriznim i teškim vremenima, baš kao i što se u Americi praktikuje tokom njihove istorije, pa i sada u vreme pandemije virusa korona kojim je ta država posebno pogođena, na šta je ukazao i predsednik Tramp, proglašavajući 7.maj američkim Nacionalim danom molitve – kaže Đurđev.

- Donošenjem posebnog zakona i proglasom predsednika Srbije, svake godine obeležavao bi se taj dan u našoj državi, a u vanrednim situacijama, kakve su i ovogodišnje prilike kod nas, ali i u većini zemljama sveta zbog širenja zaraze, posebno bi se isticao značaj molitve i okrenutosti Bogu, u kritičnim trenucima, kada nama je potrebna dodatna duhovna snaga, mudrost i istrajnost – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading