(VIDEO) Vučić: Srbija izlazi na izbore 21. juna, glasovi se ne dobijaju plakanjem

Autor:

Vesti

04.05.2020

16:44 >> 17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, a tema sastanka bio je nastavak izbornih radnji i održavanja izbora.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Palata Srbija

- Parlamentarni i lokalni Izbori će biti održani 21. juna - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zamolićemo notarsku komoru da se što brže sprovedu procedure. Donećemo upustvo za sprovođenje izbora, to je dogovor sa strankama i konsultovaćemo se sa lekarima, kako da se sigurno sprovedu izborne radnje - rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji na Kosovu predsednik Srbije rekao je da država nikada neće raditi na štetu naroda i da to nećemo dovesti u pitanje.

Na pitanje da li predsednik planira da zakuka, kao što je to radio Dragan Đilas, on je odgovorio:

- 50 dana nisam izgovorio imena političkih protivnika, neću ni sada. Jedna stvar je tačna, da smo ja i moji bliski bili meta najtežih reči. Glasovi se ne dobijaju plakanjem. Ne mislim da treba da kukam, neću ni o težim stvarima. Što se tiče pretnji i onoga što slušaju deca, ja sam ponosan na to što nikada nisam pomenuo ničije dete, kao što znate. Na moju žalost moju decu jesu, Vukan je jak da istrpi sve, Milica je napunila 18 godina jaka je osoba, sama ume da odgovori na sve, što se Vukana tiče on je još mali, ali će biti jak. Što se tiče pretnji loše je da se unesi ta atmosfera - rekao je Vučić.

- Što se tiče baklji i izlazak na ulice, mi smo gledali kako ljudi na Dorćolu napadaju radnike koji kopaju kablove, izlazili su napolje da ih tuku, to je najgori oblik kršenja policijskog čaša. Interesantno je ako su baklje ispred Vesićevog stana bile divne, a sad su problem - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije lupanje u šerpe smatra političkom neodgovornošću.

Vičić je naglasio da bi mogao neko da formira Vladu mora da ima 51odsto glasova.

- Ako neko misli da može nešto nasiljem da uradi, greši, neću se povući. Neću da idem iz ove zemlje, radiću svoj posao. Radimo u skladu sa zakonom i ustavom, oni koji narušavaju red i mir moraće da odgoaraju. Pod pritiskom stranaca neće biti formirana Vlada na to ne pristajem - zaključio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić je sinoć rekao da bi izbori mogli da budu 14. ili 21. juna i potvrdio da će danas o svemu u vezi izbora razgovarati sa predstavnicima opozicije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Maja121

04.05.2020 16:57

Srpski narod je spreman da obavi svoju gradjansku duznost , bez sumnje da ce uslovi izlaska na izbore biti bezbedni.

Tako je

04.05.2020 17:00

Tako je

Simic

04.05.2020 17:05

Rezultati će biti jasni,vidi se ko se bori za svoj narod.

Jela Kv

04.05.2020 17:13

Vreme je