SRBIJA POMAŽE ITALIJI: Vučić danas šalje avion pun medicinske opreme!

Autor: Tanjug

Vesti

25.04.2020

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19 koju Srbija donira Italiji. Niste pogrešili, dobro ste pročitali - jedna "mala" Srbija pomaže jednoj od najrazvijenijh zemalja, članici Evropske unije, u ovo teško vreme kad su Italijane maltene zaboravili njihovi "evropski prijatelji".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Aleksandar Vučić

Jedna "mala" Srbija tako je pokazala da je sposobna da obezbedi, pre svega, svu neophodnu medicinsku opremu za svoje građane u vreme pošasti kakva nije pogodila svet čitav vek, i to u takvim količinama da sada može da pomogne čak i zemljama EU, što je bilo nezamislivo u nekim ranijim krizama... A kako je saopšteno iz pres službe predsednika Republike, pomoć će biti otpremljena sa Aerodroma "Nikola Tesla" u 12.30.

Predsednik Vučić je juče, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.


- Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči - rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neophodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Klajne

25.04.2020 07:18

Srbija pokazuje humanost na delu.

Odgovori 10 1
Jajare

25.04.2020 07:21

Da vide Italijani kakvi smo mi Srbi. EU nece da im pomogne mi im pomazemo.

Odgovori 10 1
Dijana

25.04.2020 07:22

Srbija je uvek u kriznim vremenima pokazala solidarnost. Poslali smo pomoc Republici Srpskoj, testove Pristini. Sada i Italiji. I mi smo dobili pomoc od Kine, Rusije, Emirata. Vreme je za solidarnost.

Jelena

25.04.2020 07:23

Srbija je jos jednom pokazala solidarnost prema zemljama koje se bore sa koronavirusom. Zaista treba da budemo ponosni na svoju drzavu, koja iako se i sama bori sa ovim zlom, ne zaboravlja druge i nesebicno pomaze.