Vučić: Mađari su naši prijatelji, u saradnji sa njima nema kašnjenja!

Autor: Republika

Vesti

21.04.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad u Čortanovcima rekao je da je saradnja sa Mađarskom odlična i da nema probijanja rokova.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić u Čortanovcima

Vučić je istakao da su Mađari naši prijatelji i da je njegova saradnja sa Viktorom Orbanom veoma dobra. Kako je rekao, Orban je ubrzao procedure oko radova na delu Mađarske kako bi se što pre završila brza pruga Beograd-Budimpešta.

- Uskoro ćemo imati veliku investiciju u Novom Sadu koja će doneti nekoliko hiljada radnih mesta. Sa Mađarskom imamo odličnu saradnju, oni su nam iskreni prijatelji i imali su razumevanja u svakoj teškoj situaciji. I unutar EU govorili su u superlativu o pravima manjina. Kada budemo imali prugu do Budimpešte, do Beča ćemo stizati za 4 sata - rekao je Vučić. 

Podsećamo, Vučić je tokom obilaska radova na deonici Stara Pazova-Novi Sad u Čortanovcima rekao da će od Beograda do Novog Sada brzom prugom biti potrebno 25 minuta. On je naveo da je toliko vremena inače potrebno da se kolima izvučete iz centra Beograda, i da ćemo vozom moći da idemo na kafu u Novi Sad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Mila

21.04.2020 10:10

Veliki projekti ne smeju da kasne. Saradnja sa Madjarskom je uvek bila dobra a ovaj gotov projekat,pruga ce olaksati povezanost sa Srbijom!

Dragoslav

21.04.2020 10:18

Srbija sa Madjarskom ima odlicnu saradnju i oni su nasi veliki prijatelji.

Milos

21.04.2020 10:35

Srbija ima podrsku velikog broja zemalja

Marinel

21.04.2020 10:38

Jesu i to su pokazivali u više navrata! Ali i ki smo njihovi prijatelji. Jedni uz druge uvek i tako možemo da napredujemo i gradimo bolju budućnost za našu decu!