Majka Danila Vučića: Sinu čitam sve poruke podrške

Autor: B. Bojić - B. Paunović

Vesti

10.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvala vam na lepim željama, sad čekamo da Danilo ozdravi, to je sve što mogu da kažem, poručila je Ksenija, majka Danila Vučića, koji je u četvrtak primljen na Infektivnu kliniku.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić sa sinom Danilom

Da je Danilo (22) zaražen koronavirusom otkrio je njegov otac Aleksandar Vučić, koji je na Instagramu napisao:

- Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen na Infektivnu kliniku. Sine, pobedićeš ti to. Voli te tata, svi te volimo!

Danilova majka Ksenije je potom na Tviteru zahvalila svima koju su njenom sinu poželeli brz oporavak:

- Još jedno veliko HVALA od Danila za sve vas divne i dobre koji mu želite samo najbolje! A od mene jedno ogromno IZVINJENJE što ne stižem ništa da "lajkujem", ali mu sa telefona pročitam svaku vašu poruku. HVALA!!!

KINA UZ DANILA

Predsedniku države i njegovom sinu neprestano stižu poruke podrške iz zemlje, ali i širom sveta.

- Verujemo u vas, vašeg sina i Srbiju, pobedićete sigurno - samo su neke od poruka koje neprestano stižu.

Posebnu su pažnju privukle želje za brz oporavak od prijatelja iz Kine.

- Sve će biti u redu - napisala je jedna Kineskinja i uz poruku stavila srpsku i kinesku zastavu.

Svetski mediji: Uz Danila čitava planeta

Vodeći regionalni i svetski mediji preneli su vest da je Danilo zaražen virusom korona i hospitalizovan. O tome je pisala China Daily, ali i mediji u Africi, poput nigerijskog PM news. Širom Amerike, od AP preko Njujork tajmsa do San Francisco Chronicle, Oclahoma news i Sun Heralda, mediji su preneli Vučićevu objavu na Instagramu. To su učinili i Glas Amerike, ruski TASS, italijanska ANSA, bečki Kurir, Radio Slobodna Evropa. Informacija je odjeknula u regionu - RTVRS, banjalučkim Nezavisnim novinama, sarajevskom portalu Klix, crnogorskim Vijestima, CDM portalu...

Među porukama podrške koje stižu iz Kine brojne su i one u kojima šefu države i njegovom sinu poručuju da nema predaje:

- Pobedićete sigurno, verujemo u vas, vašeg sina i Srbiju.

Uprkos svemu, Vučić nastavlja borbu, i u petak se sastaje sa predstavnicima lokalne samouprave Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih ustanova u tom gradu, gde će uručiti veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme. Predsednik neretko govori o porodici, a nedavno je pričao o angažovanju Danila i Milice, koji volontiraju otkako je proglašena pandemija - da njegova deca nose penzionerima osnovne namirnice koje su im neophodne. I premijerka Ana Brnabić je pričala o njihovom humanitarnom radu i pokazala fotografiju Danila i Milice kako nose pomoć za starije sugrađane.

ISTA SUDBINA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da porodica Vučić deli sudbinu svoje zemlje i poručio Danilu da što pre ozdravi.

- To dete nije išlo da krši policijski čas, već je bio volonter, pakovao je pakete i obilazio penzionere. Delio je, i sada deli, sudbinu svog naroda. Želim da poručim svom drugu Danilu da se drži, on je veliki momak i hrabar dečko. Uvek je pokazivao veliku ljubav prema svom narodu i pamtim kad je, kao mali, na Gazimestanu u nekim trenucima bio hrabar, baš kao svoj otac. Nadam se da će brzo ozdraviti i izaći.

Zamolio je i pojedince iz opozicije da imaju elementarnu dozu ljudskog poštovanja, ističući da trenutno nije vreme za bavljenje politikom.

REKACIJE

Ivica Dačić, šef diplomatije

U ovom trenutku predsednik i moj prijatelj Aleksandar i njegova porodica imaju moju punu podršku i solidarnost, kao i moje porodice. Danilo je, poput oca, uvek bio veliki i nepokolebljivi borac i siguran sam da će pobediti ovaj opaki virus. Želim mu brz i uspešan oporavak

Vladimir Đukanović, predsedništvo SNS

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vladimir Đukanović

Danilo Vučić je momak jak u veri. Od prvog dana radio je svaki dan kao volonter. Bog da ga čuva od ove pošasti

Dubravka Filipovski, poslanica SNS

Nema predaje. Mladost i snaga će pobediti. Brz oporavak Danilu

Marko Đurić, KancelarijA za KiM

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Politički protivnici Vučića ne pokazuju ni elementarnu civilizovanost u situaciji kada je njegov sin Danilo zaražen koronavirusom i ne ostavljaju njegovu porodicu na miru. I takva vrsta ponašanja dolazi od onih koji se predstavljaju kao najveći evropejci i, navodno, najcivilizovaniji ljudi. Znam da se Danilo nije prvi put sada bavio humanitarnim radom. Desetinu puta bio je na KiM i obilazio i najmanje enklave, ne želeći da se to sazna

Bratislav Jugović, član GO SNS

Porodica predsednika Vučića oduvek deli sudbinu Srbije. Danilo će pobediti virus, a pobediće ga i Srbija

Damir Handanović, direktor  CEBEF

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Damir Handanović

Predaja nikada nije i neće biti opcija. Pobedićeš, brate!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pričao za Srpski telegraf da dolaze prvi i odlaze poslednji.

- Danilo nije štedeo sebe od kako je sve ovo počelo sa epidemijom. Svaki dan je bio u Areni od ujutru do uveče, pomagao je starijima od 65 godina na Vračaru donoseći im hranu i lekove, a do juče je delio pakete penzionerima. Davao je sve od sebe i nije se sakrio u kući kao mnogi drugi - naveo je Vesić.

Njegovi roditelji, istakao je Vesić, ponosni su na sina, koji je pokazao karakter u ovo teško vreme kada je bio na pomoći onima kojima je podrška bila potrebna:

- A one koji su ga prozivali zato što je pomogao, a nije se krio, posebno iz lista Danas, treba da je sramota. Pobedi, Danilo. Možeš ti to!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading