VUČIĆ DOČEKAO ERDOGANA PRED PALATOM SRBIJE

Autor: Tanjug

Vesti

10.10.2017

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Erdogan i Vučić ispred Palate Srbije

Za Erdogana je priređen svečani doček, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dve zemlje, a pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Nakon dočeka, uslediće tet-a-tet razgovor predsednika, a zatim i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske. 


Dva predsednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja memoranduma o razumevanju. 

Sutra, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar, gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj. 

U sklopu posete obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima. 

Sa turskim predsednikom dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading