(FOTO) Stefanović obišao Četu vodiča službenih pasa Policijske brigade!

Autor: Republika

Vesti

13.03.2020

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas Četu vodiča službenih pasa Policijske brigade u kojoj je nedavno izgrađen savremen objekat za čuvanje i uzgoj pasa.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar Stefanović u obilasku

Objekat sadrži 21 boks za smeštaj pasa, dve prostorije za odgoj štenaca sa podnim grejanjem i jedno kupatilo za kupanje službenih pasa, a u okviru poligona Čete vodiča službenih pasa, između ostalog, izgrađen je i zatvoreni poligon za obuku pasa. 

Po obilasku Čete vodiča službenih pasa, ministar Stefanović je istakao da su dobro dresirani službeni psi pouzdan oslonac policajcima u izvršavanju zadataka, bilo da je reč o otkrivanju eksploziva, potrazi za narkoticima, savladavanju osumnjičenih ili pronalaženju ljudi u elementarnim nepogodama. 

Stefanović je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine i ulaže u razvoj ove jedinice i podsetio da od prošle godine u Četu vodiča službenih pasa i građani mogu dovesti svoje kućne ljubimce na obuku kod iskusnih instruktora. 

Kursevi za građane sprovode se od septembra prošle godine, a trenutno je na obuci 40 kućnih ljubimaca. Vodiči službenih pasa, tokom tromesečne obuke, vlasnicima prenose znanja i veštine u obuci pasa, a pas se, između ostalog, uči bitnim elementima socijalizacije poput kretanja prema biciklistima i pešacima, prolazak pored automobila, ali i hodanju bez povoca. 

Osim dresure službenih pasa, u ovoj Četi odgajaju se i novi mladi službeni psi, među kojima su poslednji štenci retrivera, stari pet meseci, koji vredno rade i uče kako bi postali pouzdan oslonac svojim budućim vodičima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading