GO SNS ŠABAC: Najoštrije protestujemo zbog poništavanja rešenja o proglašenju liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu"!

Autor: Republika

Vesti

12.03.2020

14:04

"Najoštrije protestujemo zbog skandalozne odluke Gradske izborne komisije Šabac, koja je poništila rešenje o proglašenju liste "Aleksandar Vučić- Za našu decu", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu.

Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Saopštenje prenosimo u celosti...

 "O tome su na konferenciji za novinare požurili da izveste baš članovi Gradske izborne komisije, koji zastupaju stranku Nebojše Zelenovića. I to nije slučajno, jer upravo Nebojša Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović, preko svojih članova u Gradskoj izbornoj komisiji od samog početka po svaku cenu pokušavaju da obore listu Srpske napredne stranke.  

Da neće prezati ni od čega pokazalo se još 07.03. kada je  Gradska izborna komisija, prvo prihvatila, a zatim odbila listu Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Za našu decu". 

Prilikom predaje liste sačinjen je zapisnik u kome se konstatuje da je od ovlašćenih predstavnika liste primljena i zavedena sva potrebna i propisana dokumentacija. Ipak, po odlasku stranačkih poverenika, u nastavku sednice,  članica komisije iz stranke Nebojše Zelenovića, Valentina Lovrin Jevtić tražila je  dopunu materijala. Kada su joj članovi izborne komisije iz Srpske napredne stranke predočili da je dokumentacija koju je tražila potpuna, što je već i konstatovano u zapisniku, ona je  uz podršku predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića, takođe Zelenovićevog poslušnika, osporila već usvojen zapisnik i komisija odbija listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Gradska izborna komisija je posle dodatnog uvida u dokumentaciju ipak donela rešenje o prihvatanju liste. I taman kad smo pomislili da je pravda ipak trijumfovala, Zelenovićev blizak saradnik načelnik Gradske uprave Šabac Milan Vasić zbog navodnog odsustva jednog dokumenta  podnosi prigovor samo pola sata pre isteka zakonskog roka za podnošenje prigovora.

Promo foto
Foto: Ilustracija

Sama ta činjenica već dovoljno govori o zlonamernosti postupka i svedoči  o nameri da se mimo svih pravila i procedura obori lista Srpske napredne stranke. Posebno ističemo činjenicu da je konstatovano u zapisniku i potvrđeno glasanjem Gradske izborne komisije da je dokumentacija kompletna. Ipak, Zelenovićeve članove to ne sprečava da bezobzirno optuže  članicu GIK ispred Srpske napredne stranke Bojanu Mršić da je navodno naknadno  ubacila neki dokument, kako bi lista naprednjaka bila validna. 

U odsustvu argumenata, pribegli su nasilju, emotivnom i psihičkom pritisku i jednu mladu, pametnu i obrazovanu ženu oklevetali ne trepnuvši bez obzira na mogućnost posledica po njen besprekorni ugled, samo zato što nije njihova politička istomišljenica. 

Srpska napredna stranka ne odustaje od odluke da pravdu potraži pred pravosudnim organima, kao što je jasno da ni Zelenović i Petrović ne odustaju od namere da uprkos svim zakonskim normama i zdravoj logici obore našu listu.

Ova dva prevejana kriminalca očigledno ostaju verni svojoj potrebi da uprkos tome što ih narod neće, ostanu na vlasti i dalje otimaju od Šapčana i trpaju u svoje džepove, kao što je očigledno da i dalje baštine tradiciju svojih bivših koalicionih partnera iz Saveza za Srbiju da su žene uvek najlakša meta. 
Ovaj put namerili su se na Bojanu Mršić, jer im je manir da udare na slabije. Jasno nam je i da računaju da ako nam ne obore listu, bar uklone mogućnost da budemo prvi na glasačkom listiću, jer smo prvi predali potpise. Ali zaboravljaju da  Srpska napredna stranka ne pobeđuje zato što je prva na listi, već zato što joj narod veruje. Mi ćemo svakako, podneti krivične prijave protiv članova Gradske izborne komisije Šabac, a zbog odbijanja liste obratićemo se Upravnom sudu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac očekuje da kriminalci odgovaraju za svoja nepočinstva i da pobedi pravda. A kada je reč o izborima, posle svega ovoga, očekujemo još ubedljiviju i blistaviju pobedu srpskih naprednjaka na predstojećim izborima."

 

Komentari (15)

Loading
Miki

12.03.2020 14:23

Neki u Sapcu misle da su iznad zakona, sramota za Zelenovica i njegove pajtase.

DejanM

12.03.2020 14:27

Ovo je stvarno ovakvo ponašanje izborne komisije.

milica

12.03.2020 14:39

Jadnici, pokušavaju na sve moguće načine da sabotiraju SNS.

milica

12.03.2020 14:41

ŠABAC LEGLO KRIMINALA A KAKO I NE BI BIO KAD SU ONI NA VLASTI.