Đurić Milogorcima skresao u lice: Umesto da štite ljudska prava, oni napadaju srpskog predsednika

Autor: Tanjug

Vesti

29.02.2020

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić izrazio je večeras zaprepašćenje zbog činjenice da Vlada Crne Gore u svom sastavu ima Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, imajući u vidu, kako kaže, aktuelni ekonomski i politički položaj srpkog i raznih drugih naroda, pojedinaca, profesija i društvenih grupa u toj državi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Ohrabren sam saznanjem da ovakvo Ministarstvo u nama prijateljskoj državi postoji, bez obzira na činjenicu što je svoje postojanje umesto zaštitom ljudskih prava građana Crne Gore obnarodovalo napadom na predsednika Republike Srbije. Nema veze, naši smo - naveo je Ðurić u saopštenju.

On je izrazio uverenje da će "početna nesnalaženja" u radu tog ministarstva i izboru tema ubrzo biti prevaziđena.


- Kada se to bude desilo, uveren sam da će se Državno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najnaprednije demokratije, ne samo na zapadnom Balkanu, nego i na čitavom jugoistoku Evrope, bez odlaganja pozabaviti i "sitnim" problemima, kao što su hapšenja političkih disidenata i njihovih porodica, hapšenje novinara, otimanje privatne svojine crkve koja je starija i od moderne države Srbije, i od moderne države Crne Gore, kojoj čak ni u vreme fašističkih integracija za vreme drugog svetskog rata nije otimana imovina - naveo je Ðurić.
RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Prema njegovim rečima, možda će tada biti prilike da se ova institucija "nesumnjivog međunarodnog prestiža" pozabavi i problemom zabrana vokalno-instrumentalnih predstava, crteža na tarabama i igralištima, repovanja, pevanja i drugačijeg razmišljanja uopšte.


- Do tada, predlažem uvaženim kolegama iz Državnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava nezavisne, suverene i samostalne države Crne Gore, da predmet vezan za navodnu velikosrpsku agresiju proslede kolegama iz Ministarstva zdravlja, sektor za mentalnu higijenu - zaključio je Ðurić.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore ranije danas optužilo je predsednika Srbije za populističko-politikantstvo, zbog zahteva da Srbi u Crnoj Gori imaju ista prava koja su zagarantovana svim građanima koji pripadaju nacionalnim manjinama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
kontesanera

29.02.2020 18:49

Vlasti u Crnoj Gori bi trebalo više da vode računa o Srbima koji tamo žive.

Odgovori 18 0
Natasa

29.02.2020 19:06

Crna Gora treba da spusti loptu zarad mira u regionu...

Odgovori 18 0
DejanM

29.02.2020 19:16

Bravo Đuriću!!! Samo oštro nećemo dozvoliti da nas CG ponižavaju dosta smo više trpeli.

Miki

29.02.2020 19:37

Milo mora da radi po uputstvima NATO pakta, jer je Crna Gora Nato drzava. Nasilno se hoce izvrsiti asimilacija Srba u CG.