Malo su se uzbudili: ŠTA HRVATI PIŠU O ŠOJGUOVOJ POSETI SRBIJI?!

Autor: Tanjug

Vesti

17.02.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski "Jutarnji list" povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu, piše da se nagađa da Sergej Šojgu nije došao praznih ruku, pa da se u Beogradu, kako navodi list, "hvale da će postati najnaoružanija država u regionu".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Sergej Šojgu

"Jutarnji" navodi da je Šojgu u Beograd došao "s velikom pompom" i to na 12 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, kao i da se njegova poseta poklopila sa, kako se ocenjuje, rastućim napetostima u odnosima Srbije i Crne Gore zbog Zakona o slobodi veroispovesti i najnovijom krizom u BiH, gde Milorad Dodik najavljuje izlazak Republike Srpske iz BiH u narednih od jedne do 10 godina.

- Dolazak, neformalno, čoveka broj dva Kremlja, u Srbiji je podignut na najviši nivo, a nagađa se da ruski ministar odbrane nije došao praznih ruku - doneće prvi deo (od 12) savremenih ruskih protivvazdušnih raketnih sistema Pancir (Srbija je još nabavila helikoptere Mi-17 i Mi-35 9i tenkove i MiG-ove 29) te će time, kako se hvale u Beogradu, postati najnaoružanija država u regionu, što je delikatno s obzirom na to da su oko njih sve članice NATO, a traju i vrlo napete polemike u BiH oko toga - piše hrvatski list.

 

 

Napominje se i da je ovo prvo Šojguovo putovanje u inostranstvo posle iznenadne rekonstrukcije ruske vlade prošlog meseca, kao i da su prilikom ulaska u Srbiju, avion s ruskim ministrom dočekala tri srpska MiG-a, koje je Rusija nedavno poklonila Srbiji.

Na beogradskom aerodromu, Šojgua je docekao sa svim državničkim počastima ministar odbrane Aleksandar Vulin, a potom se sreo i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao o "bezbednosnoj situaciji u regionu", navodi dalje list.

Hrvatski list dodaje i da je "zanimljivo da je već najavljen i dolazak" ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, na 21. godišnjicu početka NATO intervencije u Srbiji.

"Jutarnji" napominje da se u okviru te balkanske turneje očekuje i njegov dolazak u Zagreb.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading