DEBAKL: Sjeničani bojkotovali privredni forum u Berlinu

Autor: sandzaktimes.net

Vesti

12.02.2020

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako pompezno najavljivan kao događaj koji će rezultirati oživljavanjem privrednih aktivnosti i u Sjenici, kao što to već godinama uspješno funkcioniše u Novom Pazaru i Tutinu, i toliko željenim investicijama naših ljudi koji su poslovne uspjehe napravili u Nemačkoj, tačnije u Berlinu i okolini, kad je u pitanju odziv Sjeničaka na privremenom radu u Nemačkoj - završen je potpunim debaklom!

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Bojkotovan? Hazbo Mujović

Skoro da se niko od Sjeničaka, kojih je u Berlinu značajan broj, nije odazvao skupu na kome se pojavio predsednik opstine Hazbo Mujović.

Da li se radi o neskrivenom bojkotu uspešnih preduzetnika poreklom iz ovog sandzačkog grada prema kontroverznom predsedniku sjeničke opštine ili je u pitanju nešto drugo, ostaje dilema.

Postavlja se pitanje:

RepublikaFoto: www.sandzaktimes.net
Učesnici Foruma među kojima nije bilo Sjeničaka

Zašto Sjenica biva u potpunosti zaobiđena kada su u pitanju investicije dijaspore, odnosno šta su razlozi za potpuno ignorisanje Sjenice od strane investitora porijeklom iz ovog sandžačkog grada koji žive i rade u Berlinu i ostalim centrima, kad vidimo da su upravo investicije iz dijaspore nešto što pokreće čitavu privredu u Novom Pazaru i Tutinu, zahvaljujući dobrim odnosima, povjerenju i saradnji koju imaju predstavnici lokalnih vlasti ova dva grada sa svojim gradjanima u dijaspori.

RepublikaFoto: www.sandzaktimes.net

Da li to znači da brojni uspešni Sjeničaci koji uspešno posluju širom Evrope ne vole svoj kraj?

Ili pak smatraju da je Sjenica zatvorena za slobodno poslovanje obzirom da sve poslove u ovoj sandzačkoj opštini, već godinama unazad, dobija ista firma bliska samom predsedniku opštine Mujoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading