Jagodina da bude prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju

Autor: Republika

Vesti

15.01.2020

13:37

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je danas ugostio političko - privrednu delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin

Grad Jagodina
Husein Šahin i Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma je danas u Skupštini grada Jagodine primio privredno - političku delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin. U sastavu delegacije nalaze se i vlasnici najveće turske IT kompanije T BILISIM GROUP gospodin Feta Čan i gospodin Tolga Dinčer. Kompanija se bavi mnogim poljima IT sektora od razvoja i korišćenja veštačke inteligencije, preko projektovanja pametnih gradova, do sajber bezbednosti i e uprave.

Predsednik Marković je rekao, nakon prezentacije kompanije koja želi da investira i radi u Srbiji, da želi da kompanija napravi projekat kojim bi Jagodina bila prototip i prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju i prednosti koje ona sa sobom nosi. U tu svrhu Jagodina će pokloniti zemljište na kome će ova kompanija napraviti svoj IT centar i odatle distribuirati svoje proizvode i znanje širom Srbije i Evrope.

Marković je naglasio da su odnosi između Srbije i Turske odlični zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Erdogana, predsednika Vučića i ministra Dačića i da te odlične političke odnose treba iskoristiti da se značajno poveća i privredna saradnja dve države.

Grad Jagodina
Gradonačelnik Jagodine na sastanku sa delegacijom iz Turske

Narodni poslanik u turskom Parlamentu, gospodin Husein Šahin izjavio je da se zahvaljuje svom prijatelju Palmi na gostoprimstvu i odličnom razumevanju toga u kom pravcu treba razvijati privrednu saradnju. IT sektor svakako jeste sektor privrede koji se najviše razvija i najviše će se razvijati u budućnosti.

Inače vlasnik kompanije T BILISIM GROUP, gospodin Feta Čan osim što je uspešan privrednik, jeste i najveći i najpoznatiji kompozitor i pop pevač u Turskoj.

 

Komentari (0)

Loading