Umesto razgovora, opozicija blokira RTS! Počela treća runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

13.12.2019

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treća runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, počela je danas u Skupštini Srbije, a uvodna obraćanja trebalo bi da daju predsednica parlamenta Maja Gojković i ispred EP, Knut Flekenštajn.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Članovi opozicije i vlasti stigli u Narodnu skupštinu Srbije

Međutim, Savez za Srbiju rešio je da bojkotuje dijalog i napravi opšti haos ispred RTS od 12 do 20 sati.

U Skupštini Srbije razgovaraće se o izbornim uslovima, koji se odnose na parlamentarne izbore 2020. godine, razgovaraće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i Vladimir Bilčik, stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, zatim predstavnici SNS, SPS, SDPS, PUPS, PS, SPP, dok opoziciju predstavljaju Stranka moderne Srbije, Nova stranka, SDA Sandžaka i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović.

Ispred SNS-a, u parlamentu su Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, SPS predstavljaju Žarko Obradović i Đorđe Milićević, a Stranku pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sinoć sa članovima delegacije Evropskog parlamenta, u kojoj su Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU, Vladimir Bilčik, stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i diplomata Knut Flekenštajn.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Miki

13.12.2019 09:43

Opozicija je izgubila vezu sa realnoscu, unapred bojkotuje nesto i ako je ona trazila dogovor u vezi izbora, sada je jasno da im nije do dogovora, vec da dobije vlast bez izbora.

Bojana

13.12.2019 09:51

Opozicija ne zna drugacije ona samo blokada ...

Sima

13.12.2019 09:54

Po meni bi trebali gradjani da im stanu na put i pokazu kako se protive opoziciji i njihovim glupostima!

Nadezda

13.12.2019 10:01

Gradjani nece podrzati opoziciju jer ne zele nasilje