MARKO ĐURIĆ: Presudom Vasiljkoviću presuđeno i svim Srbima

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2017

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić poručio je da je presudom Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan presuđeno i svim Srbima koji su početkom 90. stali u odbranu svojih kolektivnih prava i svoje države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ðurić tim povodom ističe da progon Srba u Hrvatskoj ostaje, kako kaže, goruća sramota čitave Evrope.

- Dragan Vasiljković, u ratno vreme poznat i kao Kapetan Dragan, danas je u Hrvatskoj osuđen u političkom procesu, a presuđeno je svim Srbima koji su početkom 90-ih godina stali u odbranu svojih kolektivnih prava i svoje države - naveo je Ðurić.

Ðurić je ukazao i da progon Srba iz Hrvatske ostaje goruća sramota čitave Evrope, a ova presuda je samo još jedan u nizu šamara srpskom narodu, ali nije se ništa drugo ni moglo očekivati od pravosuđa države u kojoj su inspiratori i sprovodioci najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata danas slavljeni kao heroji. 

- Umesto što politički motivisanim presudama nastavljaju da pothranjuju šovinističku mržnju prema srpskom narodu, pravosudni organi u Hrvatskoj mogli bi da učine nešto povodom table sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu ili činjenice da je više od četvrt miliona ljudi proterano, a više od dve hiljade ubijeno i nestalo tokom operacija etničkog čišćenja cinično nazvanih ''Oluja'' i ''Bljesak'', a da niko od najodgovornijih nije za to kažnjen - naveo je.


Ukazao je da političke presude ne doprinose pomirenju naroda i normalizaciji odnosa u regionu, jer budućnost se ne može graditi na iskrivljenju istorijskih činjenica i prećutkivanju pravih zločina i amnestiranju pravih zločinaca. 

- Dragan Vasiljković je očigledno osuđen za primer, kao simbol otpora stvaranju države u kojoj srpski narod, njegova kultura i vera nisu bili poželjni, i u očima svog naroda i svojih saboraca on nikada neće biti zločinac - naveo je Ðurić, koji je i direktor vladine Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
daca

26.09.2017 15:49

Dokle ce vise Srbi da izvlace stalno deblji kraj

milos

26.09.2017 16:02

Marko dostojanstveno prica!

radovan

26.09.2017 16:13

Zar se i to može?

kontesanera

26.09.2017 16:32

Srpski generali su ponos Srbije.