(FOTO) Patrijarh Teodor II odlikovao Vučića ordenom za posebne zasluge

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom aleksandrijskim Teodorom II, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji i sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
I Vučić odlikovao patrijarha ordenom

U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa aleksandrijskim i srpskim patrijarhom, predsednik Vučić se zahvalio na velikom doprinosu, koji je tokom svog decenijskog misionarskog rada, patrijarh Teodor II pružio razvoju i učvršćivanju miroljubive saradnje među državama i narodima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je skrenuo pažnju na veliki značaj koji je tokom naše istorije imala i ima Srpska pravoslavna crkva i istakao spremnost države da podrži završetak radova na hramu Svetog Save u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Uživali u razgovoru: Aleksandar Vučić i patrijarh aleksandrijski Teodor II

Patrijarh aleksandrijski Teodor II odlikovao je predsednika Vučića ordenom velikog krsta Svetog apostola Marka za posebne zasluge i brigu prema sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čiji je bio gost, kao i veliko čovekoljublje u dosadašnjem radu i podstrek u budućem delovanju na mestu predsednika Republike Srbije.

Predsednik Vučić je odlikovao njegovo blaženstvo patrijarha Teodora II ordenom srpske zastave I reda za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Pravoslavne patrijaršije aleksandrijske i sve Afrike, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Lela

25.09.2017 16:41

Narod je najvazniji, hvala mu puno nam je pomogao.

Ana

25.09.2017 16:52

Sve pohvale. Jos jedno veliko priznanje Predsedniku.

daca

25.09.2017 16:53

Vucic je svojim zaslugama to postigao

pekopeko

25.09.2017 16:56

Zasluzeno, nema sta.