VUČIĆ: Nisam za beogradske izbore u decembru

Autor: Agencije, Republika

Vesti

25.09.2017

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je najbolje da izbori za Skupštinu Beograda budu u decembru, ali da se neće protiviti toj odluci.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik kaže da nije oduševljen tom idejom, ali da se i ne protivi

Upitan o tome da li je doneta odluka o beogradskim izborima, Vučić je rekao da o tim izborima nije razmišljao.

- Uopšte nisam razmišljao o tome, juče sam kasnio na taj sastanak (beogradskog odbora SNS). Nebojša (Stefanović) je rekao da oni razmišljaju o izborima koji treba da budu u decembru. Ja sam rekao da ne mislim da je to baš najbolje, ali neću da se protivim - rekao je Vučić novinarima u Krepoljinu kod Žagubice.

On je dodao da je stranačkim kolegama rekao da na beogradskim izborima mogu da stave njegovo ime ako im je potrebno, ali da bi u budućnost to moglo da bude teško.

- Ja sam rekao ljudi idite i nemojte da se plašite... Idite i pobedite - rekao je Vučić, a na pitanje da li je u redu da SNS koristi njegovo ime na lokalnim izborima, od je kazao: "Zašto ne bi bilo u redu da koriste moje ime. Ja sam predsednik Srbije, ali sam i dalje predsednik stranke. Doprineo sam i borim se sa njima da Beograd i svi naši gradovi izgledaju lepše".

Naveo je da im je poručio da se ne plaše kampanja laži, kao što je to bilo pre četiri meseca, kada su lagali da su izbori pokradeni, a zatim i sami rekli da je Vučić pošteno dobio izbore.

To priznanje niko nije zabeležio i svi su ćutali i ćute i sada, primetio je Vučić i dodao da bi se "pre ubio nego i jedan glas da pokradem".

Vučić je rekao da im je poručio da izađu, da se ne plaše i da su uradili više za Beograd, nego neki drugi u prethodnih 15 i 20 godina.

Mediji u Srbiji objavili su juče posle sastanka SNS u beogradskoj hali "Pinki" da je dogovoreno da izbori za Skupštinu Beograda budu održani u decembru.

Nema ništa od učlanjenja Kosova u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema ništa od učlanjenja Kosova u Ujedinjenje nacije".

- Gotovo sam siguran da od njihovog učlanjenja u UN nema ništa, osim ukoliko mi ne postignemo neki dogovor, a to ne može da se postigne ukoliko neko misli da Srbija treba da izgubi sve, a da Albanci treba da dobiju sve - rekao je Vučić novinarima u Krepoljinu kod Žagubice.

On je kazao da su predstavnici Prištine nabavili privremene propusnice da uđu u zgradu UN tokom zasedanja Generalne skupštine UN.

- Petsto puta su do sad učlanilli Kosovo u UN, a oni i dalje gluvare po hodnicima i šetkaju. Mi ćemo da radimo svoj posao i dalje se ne bih kladio na njih - kazao je Vučić.

Vučić je više puta ponovio da nema ništa od učlanjenja Kosova u UN. "Nema ništa od tog posla, oni to rade zbog svojih unutrašnjih prilika", kazao je predsendik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
milorad

25.09.2017 12:34

A ko te još i za to pita... Daj brate, ne preteruj