Kurtijev rođak hoće da raskomada Srbiju

Autor:

Vesti

24.11.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci s juga Srbije organizovaće u Preševu u četvrtak 28. novembra protestni marš kako bi upozorili na navodnu diskriminaciju. Vođa ovog okupljanja biće Nazmi Hajredini, inače nekadašnji komandant terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), koji je u srodstvu sa Aljbinom Kurtijem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kako je najavljeno, Albanci sa juga Srbije obeležiće nacionalni praznik Albanije, takozvani dan zastave, tako što će promarširati Preševom, ne krijući da je njihov glavni motiv pripajanje tog dela Srbije lažnoj državi Kosovo.

- Diskriminacija je svake godine sve veća. Naš osnovni zahtev je pripajanje preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda - rekao je Hajredini, koji je i predsednik udruženja veterana OVPBM.

Hajredinijev profil na Fejsbuku prepun je simbola "velike Albanije"

 

 

On je ideju za protestni marš, kaže, dobio lično od Aljbina Kurtija jer je ogranak stranke Samoopredeljenje jedan od organizatora protestne šetnje u Tirani.

Hajredinijev Fejsbuk profil prepun je fotografija na kojima pozira ispred zastave Albanije i mape "velike Albanije", kao i ispred zastave SAD, gde pravi albanskog orla, ali i veterani OVPBM sa svim ratnim obeležjima sastanče na teritoriji Srbije.

Udruženje veterana OVPBM postoji još od 2004, a najpoznatije je po organizovanju manifestacije Dani kapetana Lešija, kada se odaje počast ubijenom komandantu te terorističke organizacije Rizvanu Ćazimiju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading