Milovanović za PINK: Stefanović argumentima demontirao sve laži oko Krušika

Autor: Republika

Vesti

14.11.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi Saveza za Srbiju da se naša zemlja bavi trgovinom oružja su gnusna laž, kaže direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Saša Milovanović

- Mučan je taj politički život nekoga ko mora fabrikuje laži protiv svoje zemlje zarad lične promocije, zarad nasilnog ili bilo kakvog dolaska na vlast. Zamislite da vi u 21. veku bez i jednog dokaza optužite svoju zemlju da se bavi prodajnom oružja teroristima – naveo je Milovanović za Pink. 

On objašnjava da je mehanizam trgovine oružjem takav da Srbija kada proda oružje drugoj zemlji, šta će ta zemlja da radi sa njim je odgovornost isključivo te države. 

- Sve svetske sile Amerika, Rusija, Francuska, Nemačka, Kina... precizno prate svaku trgovinu oružjem, posebno između država, tako da ta priča, gde hoćete da spinujete kako vaša država sarađuje sa teroristima je jedna od najgnusnijih laži koju je Savez Dragana Đilasa izrekao – istakao je Milovanović.

On je ukazao da se Srbija priključila velikom broju država koje se bore protiv Islamske države i da bi bila sankcionisana kada bi i jedan primerak oružja prodala bilo kojoj terorističkoj organizaciji.

Za vreme Đilasa prosečna plata u Krušiku bila je 38.000 dinara, a danas je 51.000

- Za Đilasa i Mariniku je što gore to bolje. Da se ne priča o tome šta se u Srbiji radi i gradi, jer njima to ne odgovara. Oni žele da svoju zemlju oblate, da je predstave kao zemlju četvrtog sveta u kojoj se ispod miške nose mitraljezi i prodaju teroristima. To je jedna teška laž. U nekoj drugoj zemlji bi se za to odgovaralo – naveo je Milovanović.

- Ministar Stefanović je sinoć raščlanio svaku laž na "atome",  koja je fabrikovana svih ovih meseci, sa druge strane smo na N1 videli onu istu staru i praznu priču koja nema nijedan argument. Polazna priča je da Gim i druge firme imaju povlašćene cene u odnosu na Krušik. Sve firme koje sarađuju sa Krušikom rade po komisionom principu, imaju 5 odsto provizije kada nađu treće lica, to je prva laž - kazao je Milovanović. 

Od pada Đilasa do danas radnici Krušika vratili milijardu dinara duga koji je ostavila tadašnja vlast

On je naglasio da se manipuliše podacima od strane SzS i pojedinih medija uprkos tome što je ministar Stefanović izneo egzaktne podatke iz kojih se jasno može videti da se svesno fabrikuju laži.

- Kada ovako raskrinkate laži oni i dalje pričaju neke bajke o nekom uzbunjivaču - zaključio je Milovanović. Dozvolu za trgovinu oružja daje Ministarstvo trgovine, a saglasnost daju ministarstva odbrane, spoljnih poslova, unutrašnjih poslova i BIA, a nakon toga još 5 institucija mora da potvrdi tu saglasnost. MUP mora da osigura da će oružje bezbedno da se kreće i izađe iz zemlje, nema nikakvih dozvola koje bi policija izdavala u vezi sa trgovinom oružja - dodao je direktor Srpskog telegrafa.

- Marinika Tepić i ostali Đilasovi dušebrižnici se tobože brinu za rad Krušika, Krušik u blokadi, ništa im ne valja, a 2011. godine, u vreme Đilasa, blokada Krušika, 1,5 milijardi dinara. Danas dok su ovi ljudi radili, vratili su milijardu dinara njihovih dugova i uspeli da unaprede poslovanje. 2013 radilo je 1264 zaposlenih, danas je 3231, prosečna plata tada je bila 38.000 dinara, danas je 51.000 dinara. I tada 2011, u vreme Đilasa "velikog patriote", Krušik je uplatio 220 miliona dinara u budžet Srbije, a 2018 je uplaćeno 1,5 milijardi dinara - kazao je Milovanović.

Krušik danas ima 3231 radnika, a za vreme Đilasa samo 1264

- Pojavio se uzbunjivač, lažni uzbunjivač! Aleksandar Obradović ne može da bude uzbunjivač jer nije postupio ni po jednom pravilu da bi dobio takav status. On se odjednom zabrinuo za poslovanje Krušika kada mu je majka dobila otkaz 2014. godine. Po rečima Obradovića, njegova majka je radila 15-20 dodina u Krušiku, 2014. godine je kao direktorka prebačena na neku drugu poziciju i ona kao odlazi u penziju. Ali znate gde odlazi u  penziju, odlazi u penziju u konkurentsku firmu, koja sarađuje sa Krušikom. Obradović "zaboravlja" da kaže da je on od 2014. godine uzimao poslovne podatke Krušika i ustupao ih svojoj majci koja je radila u konkurentskoj firmi, to je moja sumnja, ali to trebaju da istraže državni organi. Šta je radio 5 godina, od trenutka kad mu je majka otišla iz Krušika, a ona ga je tamo i dovela, on je počeo da skuplja finansijska i druga dokumenta, i onda kao postane uzbunjivač. Zatim, za njega se zainteresuje bugarska novinarka, a možda ne slučajno jer postoji sumnja da mu majka sarađuje sa nekom bugarskom firmom - rekao je Milovanović.

Lažni uzbunjivač Obradović počeo da skuplja finansijsku dokumentaciju Krušika u trenutku kada mu je majka dobila otkaz u tom preduzeću

Šta na kraju dobijate na N1 - lažni uzbunjivač daje lažnom novinaru Jugoslavu Ćosiću intervju - dodao je direktor Srpskog telegrafa.

Nezavisni lažni novinar Jugoslav Ćosić, inače milioner, ima 1,5 miliona, a u izveštaju o poslovanju beogradskog N1 koji je urađen za potrebe Si-En-En piše da je izveštavanje neobjektivno, nedosledno, neargumentovano, jednostrano uz sumnje na finansijske malverzacije. Na to još dodate gde Šiptari daju 250 hiljada evra Ćosiću za konsalting usluge - zaključio je Milovanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Darko Trifunović

Dr Darko Trifunović, sa Falukteta bezbednosti podseća da se bliže izbori, te da je priča o trgovini oružjem deo izbornog inžinjeringa, koji podrazumeva konstruidanje različitih afera.

On je ukazao da je proizvodnja oružja i trgovina oružjem veomakontrolisana posebno sa aspekta međunarodne zajednice. - Ako prodate bilo kojoj zemlji oružje šta će ona da uradi sanjim je njen problem, jer ona tada postaje predmet monitoringa – naveo je Trifunović.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Saša

14.11.2019 11:30

Sve je tu jasno kao dan. Opozicione budalaštine su presmešne.

Ana1983

14.11.2019 11:46

SNS argumentovano demantuje lazi koje plasira SZS!

David

14.11.2019 11:46

Obradovic hoce da skrene paznju sa sebe i svojih sagovornika pa izmislja lazi o drugima.

Anci

14.11.2019 12:05

Svima je jasno da opoziciji smeta veliki uspeh koji je Stefanović postigao na mestu ministra.